Sarımsaklı Mayonez Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Sarımsaklı Mayonez Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Mayonez

Mayonez, genellikle marketlerden kolayca temin edilebilen bir besin maddesidir ve pizzalarda, hamburgerlerde sıkça kullanılır. Özellikle çocukların makarnalarının üzerine sıkarak sevdikleri bir yiyecektir. Bu durum, ev hanımlarının çocukları için hem severek tüketecekleri hem de sağlıklı ev yapımı doğal besinler hazırlama ihtiyacını ortaya koyar. Bu nedenle, bugün sizlerle evde sarımsaklı mayonezin nasıl yapılacağı hakkında ipuçları ve tarifini paylaşacağız. Mayonez, her evde bulunabilen az malzemeyle yapılmasına rağmen, kıvamını tutturması ev şartlarında biraz zor bir tariftir. Bu nedenle küçük ipuçları sayesinde arzu ettiğiniz sarımsak soslu mayonezi evinizde kolaylıkla hazırlayacaksınız.

Sarımsaklı Mayonez Malzemeleri

  • 1 adet oda sıcaklığında dinlendirilmiş yumurta
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1 diş közlenmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı karabiber

Sarımsaklı Mayonez Nasıl Yapılır?

Sarımsaklı mayonezi hazırlamak için öncelikle sarımsağı ocak üzerinde biraz gezdirerek közleyin veya yapacağınız yemek ile fırına da koyabilirsiniz. Ancak ocak üzerinde tütsülemek daha pratik olduğu için bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Daha sonra közlenen sarımsağı iyice ezin. Krema kıvamına gelene kadar ezilmesi gerekir. Böylelikle mayonez hazırlama aşamasında sarımsaklar tane tane olup kötü bir görüntüye sebep olmaz.

Sarımsakları cam bir kase içine alarak üzerine yumurtayı kırın ve mikserde iyice çırpın. Daha sonra üzerine sıkılmış limon suyunu ve hardalı da ekleyerek iyice çırpmaya devam edin. Harmanlanan karışım köpürene kadar çırpmaya devam edin. Mayonezde önemli olan çırpma işlemidir. Ne kadar çok çırpma işlemi uzun tutulursa mayonez o kadar çok kıvama gelecek ve istenilen tada ulaşılacaktır.

Mayonezde en zor kısım sıvı yağın karışmasıdır. Çünkü yağ çok zor karışır ve eğer tam karışmazsa mayonezin tadı bozulacaktır. Bu nedenle mayonezi mikserde bir yandan çırparken bir yandan da sıvı yağı dökün. Sıvı yağı dökerken acele etmeyin. Ama sıvı yağ mayonezin üzerine çıkarsa tam anlamı ile karışmamış demektir. Pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelene kadar mayonezi çırpmaya devam edin. Mayonezi yaparken çatalla veya başka bir çırpma aleti kullanmayın. Mayonezin kıvamını bu şekilde tutturmanız mümkün değildir. Bu nedenle mutlaka rondo ya da mikser kullanın.

Son olarak kıvama gelen mayonezin tadı için karabiber ve tuzunu ekleyerek lezzet katın. Hazırlamış olduğunuz bu ev yapımı mayonezi, makarnalarda, haşlama enginar dolmasında, hamburger ve pizzalarda, patates kızartmalarında gönül rahatlığı ile yiyip sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Şimdiden Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salsa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salsa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Kahvaltılık Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Guacamole Sos Tarifi ve Malzemeleri

Guacamole Sos Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Islak Kek Sosu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yumurtasız Islak Kek Sosu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Sarımsak Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ajvar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Ajvar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri