Bolonez Sos Tarifi Bolonez sos, rahatlıkla hazırlayabileceğiniz soslar arasında yer almaktadır. Özellikle spagettiler ile kullanıldığı zaman enfes bir tat veren bolonez sos yaparken bazı konulara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Çeşitli şekillerde hazırlayabileceğiniz bu sosu vereceğimiz tarife uygun olarak hazırladığınız takdirde hem spagettilerinize hem de kızartmalarınıza yakışan bir sos elde edebilmeniz mümkün olacaktır. Bolonez Sos Malzemeleri
Bolonez Sos Nasıl Yapılır? İlk olarak geniş bir tavaya zeytinyağını alarak kızdırın. Daha sonra ince doğranmış soğan, havuç ve sarımsağı yumuşayana dek kavurmalısınız. Daha sonra kıymayı ekleyerek kıyma pembeleşene dek kavurun. Kıyma pembeleşince domates salçasını koyarak 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Bundan sonra karabiber ve tuzu ekleyerek tatlandırmalısınız. Domates püresi ve şarabı da sosa ekleyip tavanın kapağını kapatın. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 1 saat boyunca sosun koyulaşmasını beklemelisiniz. Son olarak sütü de ekleyerek 15 dakika kadar daha sosu pişirmelisiniz. Pişirme işlemini bitirdikten sonra sosunuzun tadına bakarak tuz ve biberinizin ayarını yapın. Servis ederken de makarna ya da kızartmalarınızın üzerine sosunuzu döküp peynir rendesi ile süsleyerek servisinizi yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Bolonez sosunuzu daha lezzetli hale getirmek için bazı ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, taze fesleğen veya kekik ekleyerek sosunuza farklı aromalar katabilirsiniz. Ayrıca, sosun daha yoğun bir kıvam almasını isterseniz, pişirme süresini biraz daha uzatabilirsiniz. Bolonez sosunuzu farklı türde makarnalarla da deneyebilirsiniz; tagliatelle veya pappardelle gibi geniş yüzeyli makarnalar bu sosla harika uyum sağlar. Afiyet Olsun. |