Patates kızartması, lezzetini artıran çeşitli soslarla birlikte sunulduğunda daha da keyifli hale gelir. Bu yazıda, patates kızartmalarınızı daha lezzetli kılmak için kullanabileceğiniz birkaç sos tarifi paylaşacağız. Dip Sosu Tarifi
Yapılışı: Kuru soğan piyazlık şekilde ince ince doğrandıktan sonra sıvı yağda kavrulur. Biberler doğranıp içine atılır. Domateslerin kabuğu soyulup rendelenir. Sarımsaklar dövüldükten sonra soğan ve biberlerin içine domates, sarımsak ve salça ilave edilerek pişirilir. Domatesler suyunu çekince içine tuz, kekik ve karabiber eklenir. 10 dakika daha pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır. Karışım süzgeçten geçirildikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan karışım kızarmış patateslerin üzerine dökülerek tüketilir. Cheddar Sos Tarifi
Yapılışı: Patatesler soyulduktan sonra uzun ve ince çubuklar şeklinde doğranır. Patatesler soğuk su ile yıkandıktan sonra su dolu bir kapta 10 dakika kadar bekletilerek kararması önlenir. Derin bir tencerenin içine sıvı yağ eklenir ve pişince içine patatesler ilave edilir. Bir tabağın içine kâğıt havlu koyduktan sonra kızaran patatesleri tabağa koyarak yağının fazlalığını emmesini sağlayabilirsiniz. Sosunu hazırlamak için bir tavada tereyağı ve unu yakmadan kavurun. Önceden ısıttığınız sütü kavurduğunuz bu unlu karışıma yavaş yavaş dökerek yedirin. İçine cheddar peynirini ve acı sosu da ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Kızarttığınız patateslerin üzerine bu sosu dökerek servise hazır hale getirin. Domatesli ve Baharatlı Sos Tarifi
Yapılışı: Patateslerin kabuğunu soyup ince şeritler halinde doğradıktan sonra 15 dakika tuzlu suda bekletin. Patatesleri yıkayın. Bir tencerenin içine sıvı yağı ve patatesleri koyup kızartın. Kızaran patateslerdeki yağı süzmek için havlu peçete kullanabilirsiniz. Domates ve sarımsakları ince ince doğrayın. Bir tavada yağı kavurduktan sonra içine sarımsak, domates, kırmızı biber, karabiber, üzüm sirkesi ve toz şekeri teker teker ilave ederek pişirin. Sos ılıdıktan sonra içine nane ve kekik ekleyerek karıştırın. Patateslerin hamurlaşmaması için sosu ılık halde dökmelisiniz. Son olarak kızarmış patateslerin üzerine dökerek servis edebilirsiniz. |
Toygar
21 Temmuz 2024 PazarPatates kızartmalarımın lezzetini artırmak için hangi sosu denememi tavsiye edersiniz? Dip sosu mu yoksa cheddar sosu mu daha iyi olur?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarToygar, patates kızartmalarının lezzetini artırmak için her iki sos da harika seçeneklerdir. Dip sosu, genellikle yoğurt bazlı veya mayonez bazlı olarak hazırlanır ve kızartmalara ferah bir tat katar. Cheddar sosu ise daha yoğun ve kremamsı bir lezzet sunar. Kızartmalarının yanında hangi tadı daha çok sevdiğine bağlı olarak karar verebilirsin. Her iki sosu da deneyerek hangisinin damak zevkine daha uygun olduğunu bulabilirsin. Afiyet olsun!