Türk mutfağı, dünyanın en zengin mutfaklarından bir tanesidir. Sabah kahvaltıları ise başlı başına bir şölen gibidir. Kahvaltılık soslar da bu şölenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Mevsiminde toplanan mis gibi domates ve biberlerle çok sağlıklı ve lezzetli kahvaltılık soslar hazırlayabilir ve bütün kış boyunca tüketebilirsiniz. Kolay gelsin. Kahvaltılık Sos Malzemeleri
Kahvaltılık Sos Yapımı Domatesleri ince bir şekilde soyun. Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra ayıklayıp çekirdeklerini çıkarın. Cin biberlerini yıkayıp ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup doğrayarak hazırlayın. Domatesleri ve kırmızı biberleri mutfak robotunda çekin. Daha sonra bir tencereye alıp orta ateşte en az bir saat kapağı açık vaziyette kaynatın. Sıvı yağı, sarımsağı, cin biberini ve kaya tuzunu ilave edip kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Altını kapatmaya yakın ince ince doğradığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sosu sıcak olarak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kavanozları ters bir şekilde kapatıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az altı ay saklayabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Bu kahvaltılık sos, sadece kahvaltılarda değil, aynı zamanda yemeklerin yanında da harika bir eşlikçi olabilir. Sosun içine ekleyeceğiniz baharatlarla lezzetini daha da çeşitlendirebilirsiniz. Kekik, pul biber, kimyon gibi baharatlar ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Tümay
12 Nisan 2024 CumaKahvaltılık sos olsa bile ben yine de çok acı yapmak istiyorum. Kahvaltılık sosu çok acı yapmamın vücuduma herhangi bir zararı olur mu? Vücut olarak acıya alışkın haldeyim.
Cevap yazAdmin
12 Nisan 2024 CumaMerhaba Tümay,
Acıyı seviyor olman ve vücudunun acıya alışkın olması elbette ki bir avantaj. Ancak, kahvaltılık sosunu çok acı yapmanın bazı riskleri olabilir. Çok acılı yiyecekler mide rahatsızlıklarına, mide yanmasına ve bazen de ülser gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca, bazı insanlar acılı yiyeceklerin ciltte tahrişe veya sindirim sistemi sorunlarına neden olabileceğini belirtiyor.
Bu nedenle, her şeyde olduğu gibi acıyı da dengeli tüketmekte fayda var. Eğer herhangi bir rahatsızlık hissedersen, bir doktora danışmanı tavsiye ederim.
Sağlıklı ve dengeli beslenmen dileğiyle!
Sevgiler,
Rayihan
12 Nisan 2024 CumaMerhabalar. Her ne kadar vücudunuz acıya alışkın olsa da özellikle kahvaltıda aşırı acı tüketimi sindirim problemlerine neden olabilir. Ayrıca fazla tüketim sonucu mide yaraları, ülser gibi problemlere de ende olur. Bu konuda daha dikkatli olmanızı öneririm.
Soru Sor / Yorum Yap