Yoğurtlu Mantı Sosu
Yoğurtlu mantı sos: Mantı sosu isteğe göre farklı malzemeler kullanılarak yapılan soslar yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Turk mutfağında ayrı bir yeri olan mantı olmazsa olmazı sosu üzerine dökülerek yenilen bir yemektir. Hamuru, eti, yoğurt ve sosu ile kullanılarak hazırlanan bu yemek sosu ile ayrı bir lezzet ve öneme sahiptir. Yoğurtlu mantı sos tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir?- Yarım kilogram yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 diş sarımsak
- Bir tatlı kaşığı kuru nane
- Biraz tuz
- Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
Yoğurtlu mantı sos tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle yoğurdu çırpın ve biraz tuz kattıktan sonra bir havan yardımıyla iyice dövülen sarımsakları da yoğurdun üzerine ilave edip mantının üzerine dökmek için ayırın. Siz başka bir taraftan küçük bir sos tavası alın ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Daha sonra sos tavası alın ve içine bir yemek kaşığı tereyağı koyun ve iyice eritin. Daha sonra eriyen tereyağının üzerine bir tatlı kaşığı kadar salça koyup ezerek kavurun. Salçayı iyice ezdikten sonra üzerine kuru nane ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra biraz tuz ve bir çay kaşığı kadar kırmızı pul biber de ekledikten sonra bir kere daha karıştırın ve ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Mantıyı alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz yoğurtlu mantı sosunu üzerine iyice gezdirin. Biraz hafifçe karıştırın ve son olarak da mantının üzerine tereyağlı sosu dökün.
Yoğurtlu mantı sos tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
19.01.2024 07:46:34
Yoğurtlu Mantı Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|