Teriyaki Sos
Teriyaki sosu bir Japon sosu olup uzak doğuda kullanılan sos lezzet bakımından çok lezizdir. Kullanıldığı yerler tavuk, domuz eti, dana eti, köfte, hamburger gibi şeylerde tüketilir. Şimdi sizlere teriyaki sosunun tarifini vereceğim afiyetler olsun.
Teriyaki Sosu Malzemeleri 6- 8 Kişilik- 1,5 su bardağı soya sosu
- 5- 6 çorba kaşığı ketçap
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/4 bardak soya sosunda eritilmiş 2,5 dolu çorba kaşiığı mısır nişastası
- 3,5 çorba kaşığı elma suyu
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 1- 2 diş sarımsak
Teriyaki Sosu Nasıl Yapılır?
Sarımsağı rendeleyip içine su soya sosunu ilave edip çukur ve geniş bir tencerede kaynatılır.
İçine 5- 6 çorba kaşığı ketçabı, 1,5 su bardağı şekeri, 3,5 çorba kaşığı elma sirkesini, karabiberi, kırmızı biberini içine atıp kaynatalım. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra azar azar mısır nişastasını içine döküp karıştırarak pişirelim kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye devam edelim. Koyu kıvama gelince ocaktan alıp soğutalım. Sosumuza soğan, zencefil ve pirinç sirkesi de ilave edilebilir. Genellikle bu sos ekşi olur ve et türlerinde tüketilir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 17:20:02
Teriyaki Sos ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|