Öncelikle tavuğunuzu iyice yıkayın, yıkamadan önce derisini almanız, sağlınız açısından yararlı olacaktır.
Temizce yıkadıktan sonra tavuğunuzu kuş başı olacak şekilde 1.5 cm geçmeyecek şekilde doğrayınız ve bir kaba koyarak bir köşeye alın bekletin. Sonrasında soğanı rendeleyin ardından sarımsağı iyice dövünüz ve her ikisini de bir köşeye koyunuz ve diğer aşamaya geçiniz. Büyük bir tencere alınız ve içine sırasıyla zeytinyağı, sütü, salçasını soğanını sarımsağını, karabiberi, kekiği, pul biberi ve tuzunu atarak tavuk sosunda, kıvamı oluşana kadar karıştırın. Rengi oluşana kadar hiçbir yer boş kalmayacak şekilde karıştırın ve son olarak tavukları da ekleyerek iyice harmanlayın. Bu şekilde, tavuğa sosunu yedirene kadar iyice karıştırın. Elinize eldiven takarak da daha rahat karıştırabilirsiniz. Bu şekilde harmanladıktan sonra tencere veya saklama kabının kapağını kapatarak buz dolabına atınız ve bir gün beklemesini sağladıktan sonra yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.