Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeler karıştırılır. Kıvam arttırılmak istenirse eğer biraz zeytinyağı koyulabilir. Daha sonra hazırlanan sos 1 saat boyunca buzdolabında bekletilir. Daha sonra hazır olan bu sosu balık veya salata yanında ikram ederek kullanabilirsiniz. Fakat kışlık yapıyorsanız tarif değişmektedir. Örneğin;
Hazırlanışı ise: İlk olarak turşuları küçük küçük doğrayın.
Sarımsakları ezin, kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın. Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyaz biber ve mayonezi derin bir kap içerisinde karıştırın. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra bir cam kavanozlara doldurarak buzdolabında muhafaza edin.