Satay Sos
Satay sos, Hayatımıza yerleşmiş, birçok yemek ve özellikle de salata çeşidinde kullandığımız lezzet verici soslar iştah açıcı özellikleri ve yüksek kalorileri sebebiyle dikkatli kullanmamız gereken besinlerdir. Satay sos da içinde bulunan malzemelerinin kalori değerleri düşünüldüğünde diyet yapanların çok da tercih etmemesi gereken sos çeşitlerindendir.
Satay sos Uzakdoğu mutfağında ve özellikle de Thai mutfağında çok sık kullanılmaktadır. Satay sos dip sos olarak, barbekü yapımında ve aperatiflerin yanında kullanılan ve genellikle et yemekleri ile servis edilen lezzetli bir sos türüdür. Sos kullanırken, herkesin damak zevki farklıdır. Ben satay sosu özellikle de et yemeklerine çok yakıştırırım. Genellikle, evde et yemeği veya mangal yapacağım zaman satay sosu kendim hazırlamayı tercih ediyorum. Siz de evinizde bu tarifi deneyebilirsiniz. İşte size evde yapabileceğiniz soya sosu tarifi.
Satay Sos Malzemeleri- 1 su bardağı yer fıstığı
- 1 su bardağından biraz az su
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı dark soya sosu
- 2 çay kaşığı susam yağı
- 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
- 2 yemek kaşığı balık sosu
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı Thai chili sos
- 1 su bardağından biraz az Hindistan cevizi sütü
Satay Sos Nasıl Yapılır?
Yer fıstıkları fırınlanır ve fırından alınır. Sarımsaklar soyularak ezilir. Daha sonra tüm malzemeler mutfak robotu veya rondo ile karıştırılır.
Sos tadılarak, damak zevkine göre tuzu veya şekeri eklenir. Dileğe göre sosun acı olmasını isteyenler toz biber ekleyebilirler. Son olarak, soslukta pişirilir ve yemeklerinin yanında servis edilir.
23.01.2024 03:18:55
Satay Sos ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|