- Altı diş sarımsak
- Bir adet yumurta
- Bir yemek kaşığı limon suyu
- Bir su bardağı zeytinyağı
- İki çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Sarımsak Sosu Nasıl Yapılır?
Öncelikle altı adet sarımsak kabuklarından temizlenerek havana bırakılır.
Bir tutam tuz ile iyice edilecek şekilde dövülür. Dövülerek iyice ezilen sarımsaklar daha sonra zeytinyağı ile mutfak robotuna konularak iyice karıştırılır.
Yıkanmış limon sıkacak yardımı ile sıkıldıktan sonra bir yemek kaşığı kadar alınarak mutfak robotunun içerisine konularak iyice karıştırılır. İyice karıştırıldıktan sonra içerisine bir adet yumurta ilave edilir. Yumurta ilave edildikten sonra mutfak robotu tekrar çalıştırılmalıdır.
Yumurta malzemelerin her yerine iyice karışarak köpürmesini sağlayacaktır. Köpürme işlemi korkutmamalıdır aksine karışımın daha iyi olduğunu belirtmektedir. İyice karışmadığında köpürme olmayacaktır. Daha sonra karabiber ilave edilmelidir. Hemen ardından tuzu da ilave eder etmez mutfak robotu tekrar çalıştırılmalıdır. 4-5 dakika da bu şekilde mutfak robotuyla iyice karıştırıldıktan sonra mutfak robotu kapatılmalıdır.
İsteğe göre zeytinyağı biraz daha ilave edilebilir. Zeytinyağının tekrar ilavesi durumunda tekrardan mutfak robotu çalıştırılarak karışım daha da iyi sağlanmalıdır. Hazır olan sarımsak sosunu kapalı bir kap içerisinde serin ve güneş ışığı almayan yerlerde muhafaza edebilirsiniz. Bir süre dinlemeye bırakırsanız tadı daha da lezzetli olacaktır fakat fazla bekletilmiş yumurta zehirlenmelere sebebiyet verebildiği için ne kadar erken tüketilirse sağlık için iyi olacaktır.
Afiyet olsun.