Pesto Sosu
Pesto sosu, Pesto modern İtalya'nın Cenova (Genoa) bölgesinde çıkan içinde zeytinyağı, parmesan peyniri, çam fıstığı, sarımsak ve fesleğen bulunan bir İtalyan sosudur. Fesleğenin yerine ıspanak ve roka da kullanabiliriz. Pesto, italyanca da ezilmiş veya dövülmüş anlamına gelmektedir. Anlaşılacağı kadarıyla sosun tüm malzemeleri bir havanın içinde mükemmel bir şekilde dövülmesi gerekiyor.
Tabi kolu mu yormayayım derseniz, rondodan da geçirebilirsiniz tercih sizindir.
Pesto sosu için malzemeler- 3 diş sarımsak
- Deniz tuzu (Damak lezzetinize göre)
- 50 gram çam fıstığı
- 50 gram parmesan peyniri
- Değirmen kara biber
- Bir su bardağı zeytinyağı
- Üçte bir demet fesleğen
- 2-3 çay kaşığı tuz
Pesto sosu nasıl yapılır?
Fesleğenleri iyice yıkadıktan sonra kurutunuz. Çam fıstıklarını orta ateşte renkleri değişene kadar kavurunuz. Blenderde önce zeytinyağını, ondan sonra sarımsakları, tuzu, biberi, fesleğeni, kavrulmuş fıstıkları ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip çalıştırınız. Tüm malzemeler parçalanınca cam bir kavanoz içine alın buzdolabında 1 hafta, derin dondurucuda 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz.
Pesto sosunu hazırladıktan sonra neler yapabiliriz?
Pesto soslu makarna, pesto soslu pilav, pesto soslu pizza, pesto soslu kanepe, pesto soslu sandviç, pesto soslu salata, soslu ızgara ette kullanarak yemeklerinize lezzet katın afiyet olsun.
21.01.2024 01:25:06
Pesto Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|