İlk olarak sosu hazırlayacağımız tencerenin dibini sudan geçiriyoruz.
Daha sonra 3 su bardağı sütü tencereye boşaltıyoruz. Üzerine damla çikolatayı, toz şekeri, nişastayı ve kakaoyu ekleyip çırpıcı yardımı ile topaklanmalar tamamen yok oluncaya kadar çırpıyoruz. Ardından tencereyi ocağa alıp karıştırmak sureti ile fokurdamaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Üzerine tereyağı veya margarini ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Bu şekilde birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Bundan sonra sosu soğuyuncaya kadar çırpıcı ile sürekli karıştırıyoruz. Bu işlen sosun üzerinin kabuk bağlamasını önleyecektir. Hazır halan gelen pasta sosunu istediğiniz gibi pasta veya keklerin hem görselliğini hem de lezzetini artırmak için kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.