Midyeler dondurulmuşsa ılık suda çözdürülür.
Sonra peçete yardımıyla ıslaklığı iyice alınır. Midyeler tazeyse suda hafif kaynatılır uçları açılıp iyice temizlenir. Yıkanıp pişirime hazır hale getirilir. Un, kabartma tozu ve tuz kapta iyice harmanlanır. Bulamacına ister soda ister bira koyun bu sizin isteğinize bağlı bir karardır. Bulamacı için derin kaba yumurta un biraz soda ya da tuzu koyup pütürleşme olmasın diye iyice çırpılır. Geniş ve çukur kaba yağı koyup kızdırılır. Yağ kızınca midyeyi önceden hazırladığımız un, tuz ve karbonat karışımına batırıp sonra da bulamaca (Bir ya da soda, un, tuz yumurta karışımına) batırıp sonra tekrar un, tuz ve karbonat karışımına batırıp kızgın yağda isteğe bağlı olarak ya pembeleşinceye ya da kızarıncaya kadar pişirilir. Soda, kabartma tozu sayesinde midyeler puf puf olup içi iyicene pişecektir.
Hepinize afiyet olsun.