Mangal Sosu

Mangal Sosu, yapmış olduğumuz mangallara ayrı bir tat vermekle yapmış olduğumuz mangalda kullandığımız etleri de terbiye ederek sinirlerini alır ve bu siniri alınmış etlerde yumuşama gerçekleşir ve bu şekilde yediğimiz etlerin tabiri caizse lokum gibi olarak yumuşacık şekilde yemelerimizi sağlamaktadır. Mangal sosunu, genel olarak et türlerinde tavuklarda uygulanmaktadır.
Tavuk etinde ise genel olarak kanat diye tabir edilen tavuk etinde kullanılır. Mangalda yenilen tavuk etinin daha da lezzetli bir şekilde yenilebilmesi için mangal sosunu hazırlarız. Mangal, ülkemizde çalışma temposundan dolayı, kendimize ayırdığımız zamanlarda keyifle ailemizle birlikte yapılmaktadır. Sizde ailenizle birlikte mutlu ve stressiz bir şekilde zaman geçiriyorsanız aynı şekilde ağzınızın tadını da mutlu etmelisiniz. Bundan dolayı, mangal sosunu hazırlayarak damak tatlarınızı zenginleştirebilir ve mangal yaptığınız günün sonunda mangaldan keyif olarak mutlu bir şekilde geçirmiş olarak evinize dönebilirsiniz. Bundan dolayı, mangal sosunun hazırlanışı ve gerekli malzemelerini açıklayacak olursak;

Mangal Sosu İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • Orta boy iki diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Bir tutam pul biberi
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı su

Mangal Sosu Nasıl Yapılır?


Öncelikle genişçe bir kab alınız ve içine sırasıyla ilk olarak sıvı yağını atınız.
Ardından sarımsakları döverek kabın içine atınız. Ardından sırasıyla salçayı, kekiği, pul biberi, karabiberi, tuzunu (Ölçütüne siz kendiniz karar verebilirsiniz ağır hastalıklarınız varsa ve tuz size yaramıyorsa az miktarda kullanabilirsiniz) ve son olarak da suyunu da atarak iyice harmanlayınız. Bu şekilde, en son olarak mangal için ayırmış olduğunuz etleri de kabın içine atarak iyice harmanlayınız ve bu şekilde etle birlikte harmanladıktan sonra saklama kabı veya dolap poşetlerine atarak iyice hava almayacak bir şekilde buzdolabına yerleştirin ve minimum 3,5 saat süre kadar bekletilmelidir. İsterseniz mangala gitmeden bir gün öncesinden bu tarifi hazırlayarak dolabınızda hazırda tutabilirsiniz ve bir gün süre kadar buzdolabında bu şekilde beklettiğiniz takdirde sosun etkisi daha fazla olacak. Etinizde terbiyenmiş olacaktır. Karar sizin minimum 3,5 saatten sonra dilediğiniz zaman kullanabilir ve mangalınızı yapabilirsiniz. Keyifli bir mangal günü geçirmeniz dileğimizle. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 01:38:42
Mangal Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mangal Sosu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mangal Sosu"
Merhaba ben akşama evimizin terasında barbekü partisi vericez tüm arkadaşlarımız gelecek onlara değişik mangal sosları hazırlamak istiyorum ne gibi mangal sosları önerirsiniz şimdiden teşekkürler
Erencan . 02.10.2018 11:05:21

Kıymalı Makarna Sosları

Kıymalı makarna sosları, makarna çok hızlı yapılan ve lezzetli olduğu kadar doyurucu bir yemek olduğundan da sıklıkla yapılmaktadır. Ülkemizde öğrenci yemeği...
Devamını Oku

Basit Makarna Sosları

Basit Makarna Sosları, kolay yapılır ve kısa zamanda hazırlanır. Verecek olduğumuz sos tarifleri ile akşam yemeğiniz için harika bir makarna hazırlayabilirsi...
Devamını Oku

Yumurtasız Islak Kek Sosu

Yumurtasız Islak Kek Sosu, pratik bir sostur. Tatlılarda yumurta kokusundan rahatsız olanlar bu sosu iç rahatlığı ile yapıp kullanabilirler. Aynı zamand...
Devamını Oku

Pizza Sosu

Pizza sosu, pizza özellikle gençlerin severek yediği yiyeceklerden biridir. Pizzanın hamuruna sürülen çeşitli soslarla servis edilmesi halinde, lezzetin...
Devamını Oku

Salata Sosları

Salata sosları, salata sofralarda neredeyse her yemeğin yanına eşlik eden ve birçok çeşidi bulunan garnitürlerdir. Salata sosları, salataya lezzet katmak içi...
Devamını Oku

Balık Sosu

Balık sosu, balık türlerine ayrı ayrı hazırlanabileceği gibi, uygun malzemelerle hazırlandığında her türlü balıkla servis edilebilir. Balıkları lezzetle...
Devamını Oku

Spagetti Sosu

Spagetti sosu, uzun çubuk makarna olarak bilinen spagetti İtalyanların en meşhur yemekleri arasında olmaktadır. Değişik soslarla yapılır. Ülkemizde sıklıkla ...
Devamını Oku

Meyve Sosu

Meyve sosu, her ne kadar mutfaklarda hak ettiği yeri bulmasa da tatlıların, dondurmaların lezzetini arttırabilecek, görünümünü zenginleştiren özel bir y...
Devamını Oku

Islak Kek Sosu

Islak kek sosu, ıslak kek tarifinin en önemli kısmı olarak tanımlanırsa yanlış olmaz. Çünkü kekin sosu ne zaman dökülür en çok merak edilen konudur. Kek sıca...
Devamını Oku

Tavuk Sosu

Tavuk sosu; tavuk ile yapılabilecek birçok yemek tarifi bulunduğu gibi aynı zamanda tavuk ile yapılan yemekler için hazırlanacak soslarda bulunmaktadır. Tavu...
Devamını Oku

Soya Sosu

Soya sosu, genellikle bu sos ülkemizin doğusunda daha çok kullanılmaktadır. Bu sos protein kaynağı aynı zamanda çok düşük kalorisi olduğundan tercih edilmekt...
Devamını Oku

Limon Sosu

Limon sosu, çoğu salata, kek ve yemeklerde sıkça kullanılan soslardan biridir. Limon sosu özellikle balık yemeklerinde ve salatalarda sıkça kullanılmakt...
Devamını Oku

Köri Sosu

Köri sosu, Hindistan mutfağına özgü bir sostur ve ızgara yaptığınız zaman ya da etli bonfile yaptığınızda üzerine köri sosunu sıcak veya soğuk döktüğünüzde y...
Devamını Oku

Pesto Sosu

Pesto sosu, Pesto modern İtalya'nın Cenova (Genoa) bölgesinde çıkan içinde zeytinyağı, parmesan peyniri, çam fıstığı, sarımsak ve fesleğen bulunan bir İtalya...
Devamını Oku

Cips Sosu

Cips sosu, Birçok markanın cipsleri var bu cipslerin yanına bazen bir şeyler ararız cipsin lezzetini ortaya çıkaracak olan cips sosları ararız. Size cipsin t...
Devamını Oku

Kakao Sosu

Kakao sosu, evinizde kendinizin kolayca yapabileceği soslardandır. Pastalarınıza ve özellikle keklerinize çikolatalı bir tat vermek için kullanabilirsiniz. E...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde vereceğimiz sos tarifi ...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Sosu

Fırında tavuk sosu, Fırında tavuk sosu yani bu sosu her türlü tavuk yemeklerin de kullanabilirsiniz. Çelik kazanda, ızgarada, mangalda veya fırında tavukları...
Devamını Oku

Makarna Sosları

Makarna sosları, makarna pratik yapımı ile özellikle çalışan bayanların, öğrencilerin ya da yemek yapma ile pek arası olmayan kişilerin çok fazla tercih etti...
Devamını Oku

Domates Sosu

Domates sosu, genellikle domates sosu yaz aylarından ağustos ayında domatesin en güzel zamanların da yapılması gerekmektedir. Domates sosları her yemekte kul...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kakao Sosu
Mantı Sosu
Fırında Tavuk Sosu
Makarna Sosları
Domates Sosu
Son Forum Konuları
Sarımsaksız Döner Sosu
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024