Mangal Sosu, yapmış olduğumuz mangallara ayrı bir tat vermekle yapmış olduğumuz mangalda kullandığımız etleri de terbiye ederek sinirlerini alır ve bu siniri alınmış etlerde yumuşama gerçekleşir ve bu şekilde yediğimiz etlerin tabiri caizse lokum gibi olarak yumuşacık şekilde yemelerimizi sağlamaktadır. Mangal sosunu, genel olarak et türlerinde tavuklarda uygulanmaktadır.
Tavuk etinde ise genel olarak kanat diye tabir edilen tavuk etinde kullanılır. Mangalda yenilen tavuk etinin daha da lezzetli bir şekilde yenilebilmesi için mangal sosunu hazırlarız. Mangal, ülkemizde çalışma temposundan dolayı, kendimize ayırdığımız zamanlarda keyifle ailemizle birlikte yapılmaktadır. Sizde ailenizle birlikte mutlu ve stressiz bir şekilde zaman geçiriyorsanız aynı şekilde ağzınızın tadını da mutlu etmelisiniz. Bundan dolayı, mangal sosunu hazırlayarak damak tatlarınızı zenginleştirebilir ve mangal yaptığınız günün sonunda mangaldan keyif olarak mutlu bir şekilde geçirmiş olarak evinize dönebilirsiniz. Bundan dolayı, mangal sosunun hazırlanışı ve gerekli malzemelerini açıklayacak olursak;
Mangal Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Orta boy iki diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Bir tutam pul biberi
Bir tutam karabiber
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı su
Mangal Sosu Nasıl Yapılır?
Öncelikle genişçe bir kab alınız ve içine sırasıyla ilk olarak sıvı yağını atınız.
Ardından sarımsakları döverek kabın içine atınız. Ardından sırasıyla salçayı, kekiği, pul biberi, karabiberi, tuzunu (Ölçütüne siz kendiniz karar verebilirsiniz ağır hastalıklarınız varsa ve tuz size yaramıyorsa az miktarda kullanabilirsiniz) ve son olarak da suyunu da atarak iyice harmanlayınız. Bu şekilde, en son olarak mangal için ayırmış olduğunuz etleri de kabın içine atarak iyice harmanlayınız ve bu şekilde etle birlikte harmanladıktan sonra saklama kabı veya dolap poşetlerine atarak iyice hava almayacak bir şekilde buzdolabına yerleştirin ve minimum 3,5 saat süre kadar bekletilmelidir. İsterseniz mangala gitmeden bir gün öncesinden bu tarifi hazırlayarak dolabınızda hazırda tutabilirsiniz ve bir gün süre kadar buzdolabında bu şekilde beklettiğiniz takdirde sosun etkisi daha fazla olacak. Etinizde terbiyenmiş olacaktır. Karar sizin minimum 3,5 saatten sonra dilediğiniz zaman kullanabilir ve mangalınızı yapabilirsiniz. Keyifli bir mangal günü geçirmeniz dileğimizle. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 01:38:42
Mangal Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba ben akşama evimizin terasında barbekü partisi vericez tüm arkadaşlarımız gelecek onlara değişik mangal sosları hazırlamak istiyorum ne gibi mangal sosları önerirsiniz şimdiden teşekkürler Erencan . 02.10.2018 11:05:21
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024