Makarna Sosu Yapımı
Makarna sosu yapımı oldukça kolay olmasının yanı sıra makarnaya ayrı bir lezzet katar. Evdeki malzemeleri kullanarak ve içine alternatif malzemelerde ilave ederek yapabileceğiniz bu soslar tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmıştır. Genellikle yemek yapmaya yeni başlayanların denedikleri ve öğrencilerin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan domates soslu salçalı makarna en çok sevilen tariflerin başında gelmektedir.
Ayrıca farklı ve yeni lezzetler keşfetmeyi sevenler ise kremalı makarna, bolonez soslu makarna, beşamel soslu makarna ve pesto soslu makarnayı da deneyebilirler.
Makarna üzerine beşamel sos yapımı tarifi 5 kişilik
Beşamel Sos Malzemeleri- 1 paket fırın makarna
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- 2 tane yumurtanın sarısı
- Tuz
- Karabiber
- Dere otu
- Fırın kabını yağlamak için 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
Geniş bir tencerede kaynayan suyun içine makarnaları atıp 10 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Makarnaların suyunu süzüp fırın tepsisine dökün. Ayrı bir tavada tereyağı ve unun rengi değişene kadar kavurun. İçine süt, yumurta sarısı, karabiber ve tuzu sırasıyla ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirdiğiniz bu beşamel sosu fırın tepsisindeki makarnanızı üzerine gezdirerek dökün.
Kaşar peynirini rendeleyip üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra börek gibi görünen makarnayı dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerini dere otu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Makarna üzerine domates sosu yapımı tarifi 4 kişilik
Domates Sosu Malzemeleri- 1 paket spagetti makarna
- 4 adet büyük domates
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 fincan su
- 1 tutam kuru nane
- 1 demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Domates Sosu Nasıl Yapılır?
Geniş bir tencerede kaynar suyun içerisine zeytinyağı, tuz ve makarnayı koyup yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8 dakika haşlayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra içine ezdiğiniz sarımsakları atıp kavurun. Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Tavanın içine önce domates salçasını ekleyip sonra da domatesleri ilave edip kavurun. İçine bir fincan suyu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince tuz ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine bu domates sosunu döküp karıştırın. Üzerini isteğe göre kuru nane veya fesleğen yaprağı süsleyebilirsiniz.
19.01.2024 21:31:16
Makarna Sosu Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|