Öncelikle kuru soğanı rendeleyiniz ve geniş bir kap alarak içine sırasıyla; dana kıymayı, yumurtayı, sütü, yarım su bardağı kadar unu, tuzunu ideal ölçütü 1,5 tatlı kaşı kadar, rendelemiş olduğunuz soğanı, karabiberini ve kimyonu atarak geniş kabın içinde iyice yoğurunuz.
Yoğurmuş olduğunuz köfteler kıvamına geldikten sonra bir kâse soğuk su ve bir adet tepsi alarak köftelere şekil vermeye başlayın. Köftelerin, elinize yapışmaması için sıklıkla elinizi soğuk suya bandırın ve bu şekilde şekil vermiş olduğunuz köfteleri tepsiye dizerek buzdolabına yerleştirin. 20 dakika kadar beklemesi gerekmektedir. Sizde bu 20 dakika içinde ayrı bir tencere alarak içine sıvı yağını dökerek iyice kızdırın ve sonrasında unu ekleyip rengi değişene kadar unu da kızartın ardından içine suyunu ve et bulyonu ekleyerek iyice karıştırın. Bu şekilde sosunda koyulaşma oluşmuşsa ocağın altını kapatınız. Diğer tarafta köftelerinizi dolaptan alınız ve tavayı ocağa koyarak içine bir parmak kalınlığı kadar yağ ekleyin. Ardından köftelerinizi diziniz ve pişene kadar devam ediniz. Bu şekilde, köfteleri kızarttıktan sonra servis yapacağınız tabaklara ilk önce köfteleri boşaltın ve sonrasında köfte sosunu üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.