Ketçap Yapımı

Ketçap yapımı: Ketçap özellikle patates kızartması eşliğinde tüketilen ve evde de hazırlanabilen harika bir lezzettir. Özelikle çocuklar ve genç nesiller tarafından fazlaca sevilen ve köftelerde tostlarda her türlü et yemeklerinde kullanılan ketçap lezzetiyle yemeklere ayrıcalıklı bir lezzet katmaktadır. Sizde ev yapımı Ketçap yapımı ile yemeklerinize tat vermek istiyorsanız işte ketçap tarifi.
Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Ketçap malzemeleri

  • 2,5 kilo domates
  • 6 tane kırmızı süs biber
  • 3 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tutam kişniş
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 3 tane defne yaprağı
  • 1 tutam tarçın

Ketçap nasıl yapılır?


Öncelikle domatesi yıkayarak derin bir tencere içerisine iri iri doğrayın. Daha sonra soğanları soyarak domates içerisine yine iri bir şekilde doğrayın. Sarımsakları soyduktan sonra domates ve soğan içerisine sarımsağı da doğrayın. Biberleri de aynı şekilde doğrayarak tencereyi ocağa alın. Baharatları ise beyaz bir tülbent içerisine koyarak tülbentin ağzını bağlayın. Tencerenin tam ortasına tülbenti yerleştirin. Artık tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını açın. Önce hararetli bir ateşte kaynamasını sağlayın. Domates sulanarak kaynamaya başlayınca ocağın altını kışın ve 1,5 saate yakın pişirin.
Süre dolduktan sonra tülbentin içindeki baharatları tencere içinden alın. Pişen sebzeleri robottan geçirin. Püre haline getirilen sebzeleri önce bir süzgeçten geçirin. Böylece domates çekirdekleri ve kabuklar süzgeçte kalır ve ketçap daha pürüzsüz olur. Daha sonra süzgeçten geçirilen karışımı tekrar tencere içerisine alın ve ocağın altını tekrar açın. Karışım içerisine tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyin ve bolca karıştırın. Kaynama aşamasında köpüren karışımın köpüklerini alın. Ara ara karıştırarak pişirilen ketçabın suyu büyük ölçüde çekilince nişastayı bir kâsede sulandırarak pişen ketçap içine dökün ve bir taraftan da hızlı hızlı karıştırın. Son olarak sirkeyi de ilave edin. Ketçap kaynarken büyük gözenekler şeklinde patlıyorsa Ketçap hazır demektir. Evde kendi ellerinizle ketçap yapımını tamamladınız.

Afiyet olsun.
21.01.2024 20:23:47
Ketçap Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ketçap Yapımı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Ketçap Yapımı"
Ketçap bizim evimize çok sık tüketilen yiyeceklerden biri. Bu nedenle dışardan almaya yetiştiremiyoruz artık. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz evdeki domatesleriim ile nasıl ketçap yapabilriim? Bir de çocuklarım evv yapımı olduğunu anlamamalı yoksa yemezler.
Tülek . 24.10.2018 16:29:10
Ketçap bizim evimize çok sık tüketilen yiyeceklerden biri. Bu nedenle dışardan almaya yetiştiremiyoruz artık. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz evdeki domatesleriim ile nasıl ketçap yapabilriim? Bir de çocuklarım evv yapımı olduğunu anlamamalı yoksa yemezler.
Tülek . 24.10.2018 16:29:07

Kıymalı Makarna Sosları

Kıymalı makarna sosları, makarna çok hızlı yapılan ve lezzetli olduğu kadar doyurucu bir yemek olduğundan da sıklıkla yapılmaktadır. Ülkemizde öğrenci yemeği...
Devamını Oku

Basit Makarna Sosları

Basit Makarna Sosları, kolay yapılır ve kısa zamanda hazırlanır. Verecek olduğumuz sos tarifleri ile akşam yemeğiniz için harika bir makarna hazırlayabilirsi...
Devamını Oku

Yumurtasız Islak Kek Sosu

Yumurtasız Islak Kek Sosu, pratik bir sostur. Tatlılarda yumurta kokusundan rahatsız olanlar bu sosu iç rahatlığı ile yapıp kullanabilirler. Aynı zamand...
Devamını Oku

Pizza Sosu

Pizza sosu, pizza özellikle gençlerin severek yediği yiyeceklerden biridir. Pizzanın hamuruna sürülen çeşitli soslarla servis edilmesi halinde, lezzetin...
Devamını Oku

Salata Sosları

Salata sosları, salata sofralarda neredeyse her yemeğin yanına eşlik eden ve birçok çeşidi bulunan garnitürlerdir. Salata sosları, salataya lezzet katmak içi...
Devamını Oku

Balık Sosu

Balık sosu, balık türlerine ayrı ayrı hazırlanabileceği gibi, uygun malzemelerle hazırlandığında her türlü balıkla servis edilebilir. Balıkları lezzetle...
Devamını Oku

Spagetti Sosu

Spagetti sosu, uzun çubuk makarna olarak bilinen spagetti İtalyanların en meşhur yemekleri arasında olmaktadır. Değişik soslarla yapılır. Ülkemizde sıklıkla ...
Devamını Oku

Meyve Sosu

Meyve sosu, her ne kadar mutfaklarda hak ettiği yeri bulmasa da tatlıların, dondurmaların lezzetini arttırabilecek, görünümünü zenginleştiren özel bir y...
Devamını Oku

Islak Kek Sosu

Islak kek sosu, ıslak kek tarifinin en önemli kısmı olarak tanımlanırsa yanlış olmaz. Çünkü kekin sosu ne zaman dökülür en çok merak edilen konudur. Kek sıca...
Devamını Oku

Tavuk Sosu

Tavuk sosu; tavuk ile yapılabilecek birçok yemek tarifi bulunduğu gibi aynı zamanda tavuk ile yapılan yemekler için hazırlanacak soslarda bulunmaktadır. Tavu...
Devamını Oku

Soya Sosu

Soya sosu, genellikle bu sos ülkemizin doğusunda daha çok kullanılmaktadır. Bu sos protein kaynağı aynı zamanda çok düşük kalorisi olduğundan tercih edilmekt...
Devamını Oku

Limon Sosu

Limon sosu, çoğu salata, kek ve yemeklerde sıkça kullanılan soslardan biridir. Limon sosu özellikle balık yemeklerinde ve salatalarda sıkça kullanılmakt...
Devamını Oku

Köri Sosu

Köri sosu, Hindistan mutfağına özgü bir sostur ve ızgara yaptığınız zaman ya da etli bonfile yaptığınızda üzerine köri sosunu sıcak veya soğuk döktüğünüzde y...
Devamını Oku

Pesto Sosu

Pesto sosu, Pesto modern İtalya'nın Cenova (Genoa) bölgesinde çıkan içinde zeytinyağı, parmesan peyniri, çam fıstığı, sarımsak ve fesleğen bulunan bir İtalya...
Devamını Oku

Cips Sosu

Cips sosu, Birçok markanın cipsleri var bu cipslerin yanına bazen bir şeyler ararız cipsin lezzetini ortaya çıkaracak olan cips sosları ararız. Size cipsin t...
Devamını Oku

Kakao Sosu

Kakao sosu, evinizde kendinizin kolayca yapabileceği soslardandır. Pastalarınıza ve özellikle keklerinize çikolatalı bir tat vermek için kullanabilirsiniz. E...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde vereceğimiz sos tarifi ...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Sosu

Fırında tavuk sosu, Fırında tavuk sosu yani bu sosu her türlü tavuk yemeklerin de kullanabilirsiniz. Çelik kazanda, ızgarada, mangalda veya fırında tavukları...
Devamını Oku

Makarna Sosları

Makarna sosları, makarna pratik yapımı ile özellikle çalışan bayanların, öğrencilerin ya da yemek yapma ile pek arası olmayan kişilerin çok fazla tercih etti...
Devamını Oku

Domates Sosu

Domates sosu, genellikle domates sosu yaz aylarından ağustos ayında domatesin en güzel zamanların da yapılması gerekmektedir. Domates sosları her yemekte kul...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kakao Sosu
Mantı Sosu
Fırında Tavuk Sosu
Makarna Sosları
Domates Sosu
Son Forum Konuları
Sarımsaksız Döner Sosu
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024