Karides Sosu

Karides sosu, Deniz ürünlerinden hoşlananlar için kolay bir karides tarifi Remoulade Soslu Karides Pane. Özel sosuyla birlikte servis edilen pane, kızartılarak yapılıyor. Pişmesi kolay olan bu deniz mahsulünün kızartması, güveci ve salata çeşitleri mevcut. Kırmızı et yemeyenler vücutları için gerekli olan proteini karides tüketerek alabilirler.

Karides sosu (Remoulade) için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tutam ince kıyılmış taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı soya sos
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Karides Sosu Nasıl Yapılır?


Karıştırma kabına 1 tatlı kaşığı mayonez ve hardal konur, üzerine sirke ve kıyılmış yeşil soğan, dereotu ve maydanoz eklenerek karıştırılır. Ezilmiş sarımsak da ilave edilir. Soya sosu ve zeytinyağı da eklenip kıvam bulana kadar çırpılır. Hazırlanan sos servis tabağına alınır ve limon dilimleriyle süslenir.

Remoulade sosunu kullanacağınız karides pane nasıl yapılır?


Karides Sosu Malzemeleri
  • 500 gr ayıklanmış, etli, orta boy karides
  • 1 yumurta
  • 2+3 kullanılmak üzere 5 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • 1/2 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharat
  • 1/2 küçük şişe soda (100 ml)
  • 1 limon
  • Kızartmak için fındık yağı veya Ayçiçek yağı
Remoulade Sosu Nasıl Yapılır?

Bir kabın içinde 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta, soda, bir tutam tuz, kajun baharatı, şeker, kabartma tozu iyice çırpılır.
Kıvam vermek için az su eklenir. 15 dk. Dinlendirilir. Bu sırada karideslerin sırtları çizilip temizce yıkanır. Süzülmeye bırakılır.

Bir tavaya kızartma yağı konup kızdırılır. Geri kalan 3 yemek kaşığı un bir tabağa alınır. Karidesler bir tutam tuzla harmanlanır. Kuyruklarından tutulup önce una sonra 15 dk. Beklemiş olan karışıma sokulup kızgın yağın içerisine atılır. Altın rengini alınca karidesler yağdan çıkartılır. Tüm karidesler kızartılıp tabağına alınır, hazırlanmış olan remoulade sosu yanına eklenip servis edilir.

Kajun baharatı evde hazırlamak isteyenler için malzemeleri
  • 2 kaşığı soğan tozu (Kurutularak elde edilir)
  • 2 kaşığı sarımsak tozu
  • 2 kaşık kurutulmuş kekik
  • 1 kaşık kuru fesleğen
  • 5 kaşık toz kırmızı biber
  • 1 kaşık kimyon
  • 1 kaşık taze öğütülmüş karabiber
  • 1 kaşık kırmızı acı biber
  • 1/2 kaşık öğütülmüş deniz kereviz tohumu (İsteğe bağlı)
  • 1 kaşık deniz tuzu
Kajun Baharatı Nasıl Yapılır?

Tüm baharatlar karıştırılıp cam bir kavanoza konur. Buzdolabında saklanır. Kullanım miktarına göre kaşığın boyu ayarlanır. Karides de olduğu gibi et, tavuk ve balık çeşitlerinde kullanılan bu baharat, patatesler içinde lezzetli bir çeşnidir.
21.01.2024 08:03:01
Karides Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Sosu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karides Sosu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Makarna Sosları

Kıymalı makarna sosları, makarna çok hızlı yapılan ve lezzetli olduğu kadar doyurucu bir yemek olduğundan da sıklıkla yapılmaktadır. Ülkemizde öğrenci yemeği...
Devamını Oku

Basit Makarna Sosları

Basit Makarna Sosları, kolay yapılır ve kısa zamanda hazırlanır. Verecek olduğumuz sos tarifleri ile akşam yemeğiniz için harika bir makarna hazırlayabilirsi...
Devamını Oku

Yumurtasız Islak Kek Sosu

Yumurtasız Islak Kek Sosu, pratik bir sostur. Tatlılarda yumurta kokusundan rahatsız olanlar bu sosu iç rahatlığı ile yapıp kullanabilirler. Aynı zamand...
Devamını Oku

Pizza Sosu

Pizza sosu, pizza özellikle gençlerin severek yediği yiyeceklerden biridir. Pizzanın hamuruna sürülen çeşitli soslarla servis edilmesi halinde, lezzetin...
Devamını Oku

Salata Sosları

Salata sosları, salata sofralarda neredeyse her yemeğin yanına eşlik eden ve birçok çeşidi bulunan garnitürlerdir. Salata sosları, salataya lezzet katmak içi...
Devamını Oku

Balık Sosu

Balık sosu, balık türlerine ayrı ayrı hazırlanabileceği gibi, uygun malzemelerle hazırlandığında her türlü balıkla servis edilebilir. Balıkları lezzetle...
Devamını Oku

Spagetti Sosu

Spagetti sosu, uzun çubuk makarna olarak bilinen spagetti İtalyanların en meşhur yemekleri arasında olmaktadır. Değişik soslarla yapılır. Ülkemizde sıklıkla ...
Devamını Oku

Meyve Sosu

Meyve sosu, her ne kadar mutfaklarda hak ettiği yeri bulmasa da tatlıların, dondurmaların lezzetini arttırabilecek, görünümünü zenginleştiren özel bir y...
Devamını Oku

Islak Kek Sosu

Islak kek sosu, ıslak kek tarifinin en önemli kısmı olarak tanımlanırsa yanlış olmaz. Çünkü kekin sosu ne zaman dökülür en çok merak edilen konudur. Kek sıca...
Devamını Oku

Tavuk Sosu

Tavuk sosu; tavuk ile yapılabilecek birçok yemek tarifi bulunduğu gibi aynı zamanda tavuk ile yapılan yemekler için hazırlanacak soslarda bulunmaktadır. Tavu...
Devamını Oku

Soya Sosu

Soya sosu, genellikle bu sos ülkemizin doğusunda daha çok kullanılmaktadır. Bu sos protein kaynağı aynı zamanda çok düşük kalorisi olduğundan tercih edilmekt...
Devamını Oku

Limon Sosu

Limon sosu, çoğu salata, kek ve yemeklerde sıkça kullanılan soslardan biridir. Limon sosu özellikle balık yemeklerinde ve salatalarda sıkça kullanılmakt...
Devamını Oku

Köri Sosu

Köri sosu, Hindistan mutfağına özgü bir sostur ve ızgara yaptığınız zaman ya da etli bonfile yaptığınızda üzerine köri sosunu sıcak veya soğuk döktüğünüzde y...
Devamını Oku

Pesto Sosu

Pesto sosu, Pesto modern İtalya'nın Cenova (Genoa) bölgesinde çıkan içinde zeytinyağı, parmesan peyniri, çam fıstığı, sarımsak ve fesleğen bulunan bir İtalya...
Devamını Oku

Cips Sosu

Cips sosu, Birçok markanın cipsleri var bu cipslerin yanına bazen bir şeyler ararız cipsin lezzetini ortaya çıkaracak olan cips sosları ararız. Size cipsin t...
Devamını Oku

Kakao Sosu

Kakao sosu, evinizde kendinizin kolayca yapabileceği soslardandır. Pastalarınıza ve özellikle keklerinize çikolatalı bir tat vermek için kullanabilirsiniz. E...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde vereceğimiz sos tarifi ...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Sosu

Fırında tavuk sosu, Fırında tavuk sosu yani bu sosu her türlü tavuk yemeklerin de kullanabilirsiniz. Çelik kazanda, ızgarada, mangalda veya fırında tavukları...
Devamını Oku

Makarna Sosları

Makarna sosları, makarna pratik yapımı ile özellikle çalışan bayanların, öğrencilerin ya da yemek yapma ile pek arası olmayan kişilerin çok fazla tercih etti...
Devamını Oku

Domates Sosu

Domates sosu, genellikle domates sosu yaz aylarından ağustos ayında domatesin en güzel zamanların da yapılması gerekmektedir. Domates sosları her yemekte kul...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kakao Sosu
Mantı Sosu
Fırında Tavuk Sosu
Makarna Sosları
Domates Sosu
Son Forum Konuları
Sarımsaksız Döner Sosu
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024