Karides Sosu
Karides sosu, Deniz ürünlerinden hoşlananlar için kolay bir karides tarifi Remoulade Soslu Karides Pane. Özel sosuyla birlikte servis edilen pane, kızartılarak yapılıyor. Pişmesi kolay olan bu deniz mahsulünün kızartması, güveci ve salata çeşitleri mevcut. Kırmızı et yemeyenler vücutları için gerekli olan proteini karides tüketerek alabilirler.
Karides sosu (Remoulade) için malzemeler- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tutam ince kıyılmış taze soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı soya sos
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karides Sosu Nasıl Yapılır?
Karıştırma kabına 1 tatlı kaşığı mayonez ve hardal konur, üzerine sirke ve kıyılmış yeşil soğan, dereotu ve maydanoz eklenerek karıştırılır. Ezilmiş sarımsak da ilave edilir. Soya sosu ve zeytinyağı da eklenip kıvam bulana kadar çırpılır. Hazırlanan sos servis tabağına alınır ve limon dilimleriyle süslenir.
Remoulade sosunu kullanacağınız karides pane nasıl yapılır?
Karides Sosu Malzemeleri- 500 gr ayıklanmış, etli, orta boy karides
- 1 yumurta
- 2+3 kullanılmak üzere 5 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
- 1/2 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kajun baharat
- 1/2 küçük şişe soda (100 ml)
- 1 limon
- Kızartmak için fındık yağı veya Ayçiçek yağı
Remoulade Sosu Nasıl Yapılır?
Bir kabın içinde 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta, soda, bir tutam tuz, kajun baharatı, şeker, kabartma tozu iyice çırpılır.
Kıvam vermek için az su eklenir. 15 dk. Dinlendirilir. Bu sırada karideslerin sırtları çizilip temizce yıkanır. Süzülmeye bırakılır.
Bir tavaya kızartma yağı konup kızdırılır. Geri kalan 3 yemek kaşığı un bir tabağa alınır. Karidesler bir tutam tuzla harmanlanır. Kuyruklarından tutulup önce una sonra 15 dk. Beklemiş olan karışıma sokulup kızgın yağın içerisine atılır. Altın rengini alınca karidesler yağdan çıkartılır. Tüm karidesler kızartılıp tabağına alınır, hazırlanmış olan remoulade sosu yanına eklenip servis edilir.
Kajun baharatı evde hazırlamak isteyenler için malzemeleri- 2 kaşığı soğan tozu (Kurutularak elde edilir)
- 2 kaşığı sarımsak tozu
- 2 kaşık kurutulmuş kekik
- 1 kaşık kuru fesleğen
- 5 kaşık toz kırmızı biber
- 1 kaşık kimyon
- 1 kaşık taze öğütülmüş karabiber
- 1 kaşık kırmızı acı biber
- 1/2 kaşık öğütülmüş deniz kereviz tohumu (İsteğe bağlı)
- 1 kaşık deniz tuzu
Kajun Baharatı Nasıl Yapılır?
Tüm baharatlar karıştırılıp cam bir kavanoza konur. Buzdolabında saklanır. Kullanım miktarına göre kaşığın boyu ayarlanır. Karides de olduğu gibi et, tavuk ve balık çeşitlerinde kullanılan bu baharat, patatesler içinde lezzetli bir çeşnidir.
21.01.2024 08:03:01
Karides Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|