Hardal Sosu

Hardal Sosu, Birçok kişinin acıya olan sevdaları nedeni ile hardal sosu büyük önem taşımaktadır. Hardal sosunun diğer acılı soslardan çok daha acı olması birçok insanın istediği lezzetleri yakalamasına neden olmaktadır. Birçok yemeğin lezzetinin arttırılması için iyi bir yöntem olan hardal bazen kişilerde çok büyük yanmalara neden olmaktadır.
Hardal sosunun az bir miktarı bile kişilerde çok büyük yanmalara neden olmaktadır. Bu nedenle Hardal sosunu çok fazla yapmamanızı tavsiye ederim. Yapacağız bir kavanoz hardal bile sizlere bir sene kadar yetecektir. Öncelikle bu sosun yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki eğer acıyı sevmiyorsanız bu sosu yapmanıza gerek yoktur. Çünkü oldukça şiddetli acısı olan bu sos, acı sevmeyenler tarafından çok fazla tüketilemez. Birçok yemeğin yanında kullanabileceğiniz hardal sosu en kolay ve en sağlıklı şekilde evlerinizde yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken tabi ki bazı malzemeleri tezgâhta hazırlayarak kollarınızı sıvayın. Hardal normalde çiçekli bir bitkidir ve birçok ülkede baharat olarak kullanılır. Bu durum ülkemizde bazı farklılıklar göstermektedir.

Geçirilerek acı bir sos haline getirilir.

Hardal Sosu Malzemeleri

  • Bir çorba kaşığı tereyağı ya da iki çorba kaşığı margarin,
  • Bir diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı un
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • Bir su bardağı krema,
  • Bir çorba kaşığı hardal,
  • Yarım limon.

Hardal Sosu Nasıl Yapılır?


Öncelikle hardal yapımında da birçok tarif uygulamasındaki gibi yağı tencere içerisine koyup, tencereyi de orta ateşe koyarak kızdırmaya başlıyoruz.
Bu şekilde bir süre yağın kızmasını bekleyin. Yağımız ateşte kızarken bizde malzemelerde bahsettiğimiz kadar sarımsağı uygun yöntemlerle iyice dövüyoruz.

Artık yağımız kızdı. Şimdi içerisine sarımsağı ekleyebiliriz. Sarımsağı ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika kadar sarımsağı kızartın. Kızarma işlemi sırasında bol bol karıştırmanız yanma gibi durumların meydana gelmesini engelleyecektir. Şimdi tenceremizi ocaktan alım ve içerisine unumuzu, tuzumuzu ve biberimizi ekleyelim. Ardından bu malzemelerin karışması amacı ile iyice karıştıralım. Bu işlemede özen göstermeniz tavsiye edilmektedir. Karıştırdıkça bu karışım koyulaşmaya başlayacaktır.

Bu işlemden sonra yavaş bir şekilde kremayı karıştırarak ekleyiniz. Bu işlemi hızlı yaparsanız içerisinde topak oluşacaktır. Bu nedenle yavaş yapmanızı tavsiye ederim. Kremanın ardından ise artık hardalı ekleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra bol bol karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte siz karıştırdıkça koyulaşacaktır. Yine bu durumda 5 dakikada tamamlanacaktır. Artık neredeyse hardal sosu hazırdır. Bunun için iyice pütürüksüz bir şekilde koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve üzerine limonu tamamen sıkın. Tekrar birkaç kezz karıştırdıktan sonra artık cam bir kavanoz içerisine hardal sosunuzu koyabilirsiniz.
21.01.2024 13:59:51
Hardal Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hardal Sosu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hardal Sosu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Makarna Sosları

Kıymalı makarna sosları, makarna çok hızlı yapılan ve lezzetli olduğu kadar doyurucu bir yemek olduğundan da sıklıkla yapılmaktadır. Ülkemizde öğrenci yemeği...
Devamını Oku

Basit Makarna Sosları

Basit Makarna Sosları, kolay yapılır ve kısa zamanda hazırlanır. Verecek olduğumuz sos tarifleri ile akşam yemeğiniz için harika bir makarna hazırlayabilirsi...
Devamını Oku

Yumurtasız Islak Kek Sosu

Yumurtasız Islak Kek Sosu, pratik bir sostur. Tatlılarda yumurta kokusundan rahatsız olanlar bu sosu iç rahatlığı ile yapıp kullanabilirler. Aynı zamand...
Devamını Oku

Pizza Sosu

Pizza sosu, pizza özellikle gençlerin severek yediği yiyeceklerden biridir. Pizzanın hamuruna sürülen çeşitli soslarla servis edilmesi halinde, lezzetin...
Devamını Oku

Salata Sosları

Salata sosları, salata sofralarda neredeyse her yemeğin yanına eşlik eden ve birçok çeşidi bulunan garnitürlerdir. Salata sosları, salataya lezzet katmak içi...
Devamını Oku

Balık Sosu

Balık sosu, balık türlerine ayrı ayrı hazırlanabileceği gibi, uygun malzemelerle hazırlandığında her türlü balıkla servis edilebilir. Balıkları lezzetle...
Devamını Oku

Spagetti Sosu

Spagetti sosu, uzun çubuk makarna olarak bilinen spagetti İtalyanların en meşhur yemekleri arasında olmaktadır. Değişik soslarla yapılır. Ülkemizde sıklıkla ...
Devamını Oku

Meyve Sosu

Meyve sosu, her ne kadar mutfaklarda hak ettiği yeri bulmasa da tatlıların, dondurmaların lezzetini arttırabilecek, görünümünü zenginleştiren özel bir y...
Devamını Oku

Islak Kek Sosu

Islak kek sosu, ıslak kek tarifinin en önemli kısmı olarak tanımlanırsa yanlış olmaz. Çünkü kekin sosu ne zaman dökülür en çok merak edilen konudur. Kek sıca...
Devamını Oku

Tavuk Sosu

Tavuk sosu; tavuk ile yapılabilecek birçok yemek tarifi bulunduğu gibi aynı zamanda tavuk ile yapılan yemekler için hazırlanacak soslarda bulunmaktadır. Tavu...
Devamını Oku

Soya Sosu

Soya sosu, genellikle bu sos ülkemizin doğusunda daha çok kullanılmaktadır. Bu sos protein kaynağı aynı zamanda çok düşük kalorisi olduğundan tercih edilmekt...
Devamını Oku

Limon Sosu

Limon sosu, çoğu salata, kek ve yemeklerde sıkça kullanılan soslardan biridir. Limon sosu özellikle balık yemeklerinde ve salatalarda sıkça kullanılmakt...
Devamını Oku

Köri Sosu

Köri sosu, Hindistan mutfağına özgü bir sostur ve ızgara yaptığınız zaman ya da etli bonfile yaptığınızda üzerine köri sosunu sıcak veya soğuk döktüğünüzde y...
Devamını Oku

Pesto Sosu

Pesto sosu, Pesto modern İtalya'nın Cenova (Genoa) bölgesinde çıkan içinde zeytinyağı, parmesan peyniri, çam fıstığı, sarımsak ve fesleğen bulunan bir İtalya...
Devamını Oku

Cips Sosu

Cips sosu, Birçok markanın cipsleri var bu cipslerin yanına bazen bir şeyler ararız cipsin lezzetini ortaya çıkaracak olan cips sosları ararız. Size cipsin t...
Devamını Oku

Kakao Sosu

Kakao sosu, evinizde kendinizin kolayca yapabileceği soslardandır. Pastalarınıza ve özellikle keklerinize çikolatalı bir tat vermek için kullanabilirsiniz. E...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde vereceğimiz sos tarifi ...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Sosu

Fırında tavuk sosu, Fırında tavuk sosu yani bu sosu her türlü tavuk yemeklerin de kullanabilirsiniz. Çelik kazanda, ızgarada, mangalda veya fırında tavukları...
Devamını Oku

Makarna Sosları

Makarna sosları, makarna pratik yapımı ile özellikle çalışan bayanların, öğrencilerin ya da yemek yapma ile pek arası olmayan kişilerin çok fazla tercih etti...
Devamını Oku

Domates Sosu

Domates sosu, genellikle domates sosu yaz aylarından ağustos ayında domatesin en güzel zamanların da yapılması gerekmektedir. Domates sosları her yemekte kul...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kakao Sosu
Mantı Sosu
Fırında Tavuk Sosu
Makarna Sosları
Domates Sosu
Son Forum Konuları
Sarımsaksız Döner Sosu
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024