Dömi Glas Sos

Dömi Glas sos, bu özel sos et suyunun özünü oluşturmaktadır. Bu nedenle pişireceğiniz yemeklerinize, rosto, biftek gibi etlerde, salçaların içine 2-3 kaşık koyarak tadına doyamayacağınız lezzetler elde edebilirsiniz. Bu nedenle Dömi Glas sos için bir tür et suyu diyebiliriz. Kendinizin hazırladığı oldukça lezzetli bir sostur. İhtiyacınız kadar hazırlayarak her zaman elinizin altında bulundurabilirsiniz.
Başka sosları yaparken bundan yararlanabilirsiniz. Fransız mutfağının temel sosları arasında bulunan bu sosun yapımında kemik iliğinin sosla birlikte özdeşleşmesi önemlidir. Ancak tüm tarifler gerçek bir Dömi Glas sos olmuyor maalesef. Fransız mutfağında yapıldığı lezzeti yakalayamıyor. Sonuçta koyu kıvamda bir sos elde edildiğinden, mutlaka diğer soslarla birlikte hazırlanıyor. Dilerseniz birlikte bu sosu bizde yapalım. Yemeklerimize bu eşsiz lezzeti kazandıralım. Kolay gelsin.

Dömi Glas sos için gerekli malzemeler

  • 3 kg sığır kemiği
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy yaklaşık 200 gram havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 demet maydanoz sapı
  • 1 kahve fincanı un
  • 5-6 adet tane karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay bardağı domates salçası
  • 250 gram margarin
  • 6 litre su

Dömi Glas sos nasıl yapılır?


Büyük boyda bir tencerede margarini eritmeye başlayın. Sığır kemiklerini yaklaşık 5 cm boyunda parçalayarak, bunları tencereye koyun.
Her taraflarını kızarıncaya kadar kemikleri tencerede pişirin. Kavrulan kemiklerin içine unu ilave ederek, hepsini 3-5 dakika kadar kavurun. Bu aşamada kuru soğanları, maydanoz saplarını, havuçları iri parçalar halinde tencereye ilave edin. Bunları arada karıştırarak kısa bir süre daha pişirmeye devam edin.

Tencerenin içine domates salçasını ilave ederek, 1-2 dakika salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. İçine yeteri kadar tuz, karabiber ve hazırladığınız 6 litre suyu ilave edin. Bu sırada tencerenin kapağı açık olsun. Kaynayıncaya kadar bekleyin. Arada üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal etmeyin. Tenceredeki karışımda hiç köpük kalmayınca, ağzını kapatarak en az 4 saat kadar kaynatmaya devam edin.

Daha sonra tenceredeki sosun suyunu süzerek, kenarda bekletin. Bu soğuduktan sonra üzerinde birikmiş olan donuk yağları alarak, başka bir tabağın içine koyun. Bunu dilediğiniz bir yerde kullanabilirsiniz. Kalan et suyunu yeniden tencereye alarak kaynatın. Bunu soğutarak, pelte aline getirdikten sonra Dömi glas sosunuz hazır demektir. Bunu buzdolabından saklayarak, ihtiyaç duyduğunuz zaman kullanabilirsiniz. Yemeklerinize ayrı bir lezzet verecek bir sostur.

Afiyet olsun.
20.01.2024 01:24:02
Dömi Glas Sos ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dömi Glas Sos Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dömi Glas Sos"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Makarna Sosları

Kıymalı makarna sosları, makarna çok hızlı yapılan ve lezzetli olduğu kadar doyurucu bir yemek olduğundan da sıklıkla yapılmaktadır. Ülkemizde öğrenci yemeği...
Devamını Oku

Basit Makarna Sosları

Basit Makarna Sosları, kolay yapılır ve kısa zamanda hazırlanır. Verecek olduğumuz sos tarifleri ile akşam yemeğiniz için harika bir makarna hazırlayabilirsi...
Devamını Oku

Yumurtasız Islak Kek Sosu

Yumurtasız Islak Kek Sosu, pratik bir sostur. Tatlılarda yumurta kokusundan rahatsız olanlar bu sosu iç rahatlığı ile yapıp kullanabilirler. Aynı zamand...
Devamını Oku

Pizza Sosu

Pizza sosu, pizza özellikle gençlerin severek yediği yiyeceklerden biridir. Pizzanın hamuruna sürülen çeşitli soslarla servis edilmesi halinde, lezzetin...
Devamını Oku

Salata Sosları

Salata sosları, salata sofralarda neredeyse her yemeğin yanına eşlik eden ve birçok çeşidi bulunan garnitürlerdir. Salata sosları, salataya lezzet katmak içi...
Devamını Oku

Balık Sosu

Balık sosu, balık türlerine ayrı ayrı hazırlanabileceği gibi, uygun malzemelerle hazırlandığında her türlü balıkla servis edilebilir. Balıkları lezzetle...
Devamını Oku

Spagetti Sosu

Spagetti sosu, uzun çubuk makarna olarak bilinen spagetti İtalyanların en meşhur yemekleri arasında olmaktadır. Değişik soslarla yapılır. Ülkemizde sıklıkla ...
Devamını Oku

Meyve Sosu

Meyve sosu, her ne kadar mutfaklarda hak ettiği yeri bulmasa da tatlıların, dondurmaların lezzetini arttırabilecek, görünümünü zenginleştiren özel bir y...
Devamını Oku

Islak Kek Sosu

Islak kek sosu, ıslak kek tarifinin en önemli kısmı olarak tanımlanırsa yanlış olmaz. Çünkü kekin sosu ne zaman dökülür en çok merak edilen konudur. Kek sıca...
Devamını Oku

Tavuk Sosu

Tavuk sosu; tavuk ile yapılabilecek birçok yemek tarifi bulunduğu gibi aynı zamanda tavuk ile yapılan yemekler için hazırlanacak soslarda bulunmaktadır. Tavu...
Devamını Oku

Soya Sosu

Soya sosu, genellikle bu sos ülkemizin doğusunda daha çok kullanılmaktadır. Bu sos protein kaynağı aynı zamanda çok düşük kalorisi olduğundan tercih edilmekt...
Devamını Oku

Limon Sosu

Limon sosu, çoğu salata, kek ve yemeklerde sıkça kullanılan soslardan biridir. Limon sosu özellikle balık yemeklerinde ve salatalarda sıkça kullanılmakt...
Devamını Oku

Köri Sosu

Köri sosu, Hindistan mutfağına özgü bir sostur ve ızgara yaptığınız zaman ya da etli bonfile yaptığınızda üzerine köri sosunu sıcak veya soğuk döktüğünüzde y...
Devamını Oku

Pesto Sosu

Pesto sosu, Pesto modern İtalya'nın Cenova (Genoa) bölgesinde çıkan içinde zeytinyağı, parmesan peyniri, çam fıstığı, sarımsak ve fesleğen bulunan bir İtalya...
Devamını Oku

Cips Sosu

Cips sosu, Birçok markanın cipsleri var bu cipslerin yanına bazen bir şeyler ararız cipsin lezzetini ortaya çıkaracak olan cips sosları ararız. Size cipsin t...
Devamını Oku

Kakao Sosu

Kakao sosu, evinizde kendinizin kolayca yapabileceği soslardandır. Pastalarınıza ve özellikle keklerinize çikolatalı bir tat vermek için kullanabilirsiniz. E...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde vereceğimiz sos tarifi ...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Sosu

Fırında tavuk sosu, Fırında tavuk sosu yani bu sosu her türlü tavuk yemeklerin de kullanabilirsiniz. Çelik kazanda, ızgarada, mangalda veya fırında tavukları...
Devamını Oku

Makarna Sosları

Makarna sosları, makarna pratik yapımı ile özellikle çalışan bayanların, öğrencilerin ya da yemek yapma ile pek arası olmayan kişilerin çok fazla tercih etti...
Devamını Oku

Domates Sosu

Domates sosu, genellikle domates sosu yaz aylarından ağustos ayında domatesin en güzel zamanların da yapılması gerekmektedir. Domates sosları her yemekte kul...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kakao Sosu
Mantı Sosu
Fırında Tavuk Sosu
Makarna Sosları
Domates Sosu
Son Forum Konuları
Sarımsaksız Döner Sosu
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024