Her ne kadar pek çok tarif tüm malzemeleri aynı anda karıştırmanız gerektiğini söylüyor olsa da daha homojen bir karışım elde etmek ve çikolatalı sosunuzun topaklanmaması için size belirttiğimiz sırayı izlemeniz yararınıza olacaktır.
Öncelikle saplı derin tavanıza kakao, un ve şekeri koyup bunların hepsini kuru iken karıştırın. Daha sonra soğuk sütü yavaş yavaş derin tavanıza dökün, ancak bir yandan da tavanızdakileri karıştırarak topaklanmamasını sağlayın. Son olarak suyunu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ocağa koyup kaynayana dek devamlı karıştırarak bekliyoruz. Karışım kaynayınca altını kısarak 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Daha sonra altını kapatıp dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.