Çemen Nasıl Yapılır

Çemen nasıl yapılır, kahvaltılarda çok değişik yiyecekler hazırlamak hemen hemen herkesin ve her evde gelenek haline gelmiştir. Bilhassa hafta sonu kahvaltılarında tüm aile efradlarının birlikte kahvaltı yaparken farklı lezzetler aranmaktadır.

Çemen tarifi için gerekli malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 6 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çay kaşığı kimyon
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 avuç çekilmiş ceviz içi
  • 3 çay kaşığı kekik
  • 3 avuç ufalanmış bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı çemen tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı karabiber

Çemen nasıl yapılır?


Öncelikli olarak derin ve genişçe bir kâse alınmalı.
Tüm malzemeler karıştırılacağı için kâsenin büyük, geniş ve derin olması açısından önemlidir. İlk olarak 5 yemek kaşığı domates salçası olacak şekilde ile 3 yemek kaşığı biber salçasını kaba koyulmalıdır. Hafif karıştırın, salçalar birbirine karışsın. Salçaların üzerinde iki avuç ufalanmış bayat ekmek ilave edilmelidir. Normal şekilde artık kalan ekmekler varsa onları da bir gazete kağıdına ufalanması ve güzelce kurutulması gerekir. Kuruduktan sonra ufalanmış ekmekleri rondodan geçirilmeli ve daha da küçülmesini sağlanmalıdır. Bu şekilde kullanmak için hazır ve pratik bayat ekmekler de elde edilebilir. Bu ekmekler köfte yapımında da çemen tarifi yapımında da rahatlıkla tercih edilebilir.
Bayat ekmekler eklenmesinin akabinde 3 ile 4 yemek kaşığı zeytinyağı da malzemelerin üzerine eklenmesi gerekir Daha sonra sarımsakların kabukları temizlenir ve yıkanır yıkanan bu sarımsakları küçük dilimler halinde doğranarak karışıma ilave edilmelidir. Ortalama olarak iki avuç çekilmiş ceviz içi da malzemelere ilave edilmektedir. Bunun içindir ki, öncelikli olarak cevizler temizlenir ve parça alındıktan sonra rondoda götürülmelidir. İyice ufalanan bu cevizler çemen tarifi için farklı bir lezzet katacaktır. İsteğe bağlı olarak çemen tozu malzemeleri alınabilir ve yapılacak bu tarifin içine de ilave edilebilir. Fakat bu koşul değildir. Bu tamamen isteğe bağlı olarak değişebilir. Son olarak salçalar tuzlu şekilde olacağından yarım çay kaşığı tuz da karışımı eklenmelidir. Kekik, kimyon, nane, kırmızı, biber ve karabiber gibi baharatları da iki çay kaşığı kadar eklenebilir. Baharatlar bu leziz ve şifalı yiyecekler için güzel bir tat oluşturacaktır. Elimizden geldiğince çemen nasıl yapılır hakkında size bilgi aktardık.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 16:17:55
Çemen Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çemen Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çemen Nasıl Yapılır"
Merhaba arkadaşlar. Ben meze tarzı ürünler yapmayı çok seviyorum. Ama genelde değişik alternatifler bulmaya çalışıyorum. Mesela geçen gün pastırma yerken çemen yapmak aklıma geldi. Biraz zorlar belki ama deneyeceğim. Bana Çemen nasıl yapılır? bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Reyhan . 04.11.2018 16:21:13

Kıymalı Makarna Sosları

Kıymalı makarna sosları, makarna çok hızlı yapılan ve lezzetli olduğu kadar doyurucu bir yemek olduğundan da sıklıkla yapılmaktadır. Ülkemizde öğrenci yemeği...
Devamını Oku

Basit Makarna Sosları

Basit Makarna Sosları, kolay yapılır ve kısa zamanda hazırlanır. Verecek olduğumuz sos tarifleri ile akşam yemeğiniz için harika bir makarna hazırlayabilirsi...
Devamını Oku

Yumurtasız Islak Kek Sosu

Yumurtasız Islak Kek Sosu, pratik bir sostur. Tatlılarda yumurta kokusundan rahatsız olanlar bu sosu iç rahatlığı ile yapıp kullanabilirler. Aynı zamand...
Devamını Oku

Pizza Sosu

Pizza sosu, pizza özellikle gençlerin severek yediği yiyeceklerden biridir. Pizzanın hamuruna sürülen çeşitli soslarla servis edilmesi halinde, lezzetin...
Devamını Oku

Salata Sosları

Salata sosları, salata sofralarda neredeyse her yemeğin yanına eşlik eden ve birçok çeşidi bulunan garnitürlerdir. Salata sosları, salataya lezzet katmak içi...
Devamını Oku

Balık Sosu

Balık sosu, balık türlerine ayrı ayrı hazırlanabileceği gibi, uygun malzemelerle hazırlandığında her türlü balıkla servis edilebilir. Balıkları lezzetle...
Devamını Oku

Spagetti Sosu

Spagetti sosu, uzun çubuk makarna olarak bilinen spagetti İtalyanların en meşhur yemekleri arasında olmaktadır. Değişik soslarla yapılır. Ülkemizde sıklıkla ...
Devamını Oku

Meyve Sosu

Meyve sosu, her ne kadar mutfaklarda hak ettiği yeri bulmasa da tatlıların, dondurmaların lezzetini arttırabilecek, görünümünü zenginleştiren özel bir y...
Devamını Oku

Islak Kek Sosu

Islak kek sosu, ıslak kek tarifinin en önemli kısmı olarak tanımlanırsa yanlış olmaz. Çünkü kekin sosu ne zaman dökülür en çok merak edilen konudur. Kek sıca...
Devamını Oku

Tavuk Sosu

Tavuk sosu; tavuk ile yapılabilecek birçok yemek tarifi bulunduğu gibi aynı zamanda tavuk ile yapılan yemekler için hazırlanacak soslarda bulunmaktadır. Tavu...
Devamını Oku

Soya Sosu

Soya sosu, genellikle bu sos ülkemizin doğusunda daha çok kullanılmaktadır. Bu sos protein kaynağı aynı zamanda çok düşük kalorisi olduğundan tercih edilmekt...
Devamını Oku

Limon Sosu

Limon sosu, çoğu salata, kek ve yemeklerde sıkça kullanılan soslardan biridir. Limon sosu özellikle balık yemeklerinde ve salatalarda sıkça kullanılmakt...
Devamını Oku

Köri Sosu

Köri sosu, Hindistan mutfağına özgü bir sostur ve ızgara yaptığınız zaman ya da etli bonfile yaptığınızda üzerine köri sosunu sıcak veya soğuk döktüğünüzde y...
Devamını Oku

Pesto Sosu

Pesto sosu, Pesto modern İtalya'nın Cenova (Genoa) bölgesinde çıkan içinde zeytinyağı, parmesan peyniri, çam fıstığı, sarımsak ve fesleğen bulunan bir İtalya...
Devamını Oku

Cips Sosu

Cips sosu, Birçok markanın cipsleri var bu cipslerin yanına bazen bir şeyler ararız cipsin lezzetini ortaya çıkaracak olan cips sosları ararız. Size cipsin t...
Devamını Oku

Kakao Sosu

Kakao sosu, evinizde kendinizin kolayca yapabileceği soslardandır. Pastalarınıza ve özellikle keklerinize çikolatalı bir tat vermek için kullanabilirsiniz. E...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde vereceğimiz sos tarifi ...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Sosu

Fırında tavuk sosu, Fırında tavuk sosu yani bu sosu her türlü tavuk yemeklerin de kullanabilirsiniz. Çelik kazanda, ızgarada, mangalda veya fırında tavukları...
Devamını Oku

Makarna Sosları

Makarna sosları, makarna pratik yapımı ile özellikle çalışan bayanların, öğrencilerin ya da yemek yapma ile pek arası olmayan kişilerin çok fazla tercih etti...
Devamını Oku

Domates Sosu

Domates sosu, genellikle domates sosu yaz aylarından ağustos ayında domatesin en güzel zamanların da yapılması gerekmektedir. Domates sosları her yemekte kul...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kakao Sosu
Mantı Sosu
Fırında Tavuk Sosu
Makarna Sosları
Domates Sosu
Son Forum Konuları
Sarımsaksız Döner Sosu
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024