Biberli Domates Sosu
Biberli domates sosu, genellikle kışlık yiyecek olarak konserve şeklinde hazırlanır. Hazırlanan soslar sabah kahvaltısının yanı sıra yemeklerin yanında meze olarak da sunulur. Verilen tarifte biberler kıyılmıştır fakat dileyen küçük Arnavut biberlerini sosun içerisine bütün olarak atabilir. Bu durum sosun bekleme süresini uzatsa da acı severler için güzel bir meze olacaktır.
Biberli domates sosu için malzemeler- 2 kilo domates
- Yarım kilo köy biberi
- İstenilen acılıkta cin biberi
- 2 baş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 çay bardağı sirke
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı nane
- Yarım demet maydanoz
Biberli domates sosu nasıl yapılır?
Yıkanıp kurutulan domatesler kabuklarıyla rondoya atılıp püre haline getirilir. Domatesin asidini düşürmek için bir tencere içerisinde biraz kaynatılır. Domates suyunu istediğiniz ölçüde çektiğinde altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Maydanoz ve biberler yıkanıp ayıklanır. Sarımsaklar soyulup biber ve maydanozla birlikte rondodan geçirilir. Ufalanan malzemeler soğuk domatesin içine katılır. Zeytinyağı, sirke, tuz ve nane de karışıma eklenip karıştırılır. Hemen tüketilmeyecekse kavanozlara konulur ve kapağı sıkıca kapatılır. Hazırlanan sosun uzun süre bozulmadan durması için buzdolabına veya güneş almayan serin bir yere konur.
21.01.2024 11:09:17
Biberli Domates Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|