Beşamel Sos Tarifi

Beşamel Sos Tarifi, Beşamel sos, Fransız mutfağı tatlarından olan ve sadece Fransa mutfağıyla sınırlı kalmamakla bütün dünya mutfaklarına yayılmış olan bir tat olarak bilinmektedir. Beşamel sos soğuk, sıcak yemeklerin hepsinde yaygın olarak kullanılmakta olan en temel soslar arasında belirmektedir. Beşamel sos yapımında kullanılmakta olunan malzemeler bütçeyi zorlamayacak kadar ucuz olan malzemelerdir.
Beşamel sos yemeklerimize ayrı bir lezzet oluşturur, yemeklerin tadına tat katar kişilerin ağız tadı bozulmadan farklı bir lezzeti ortaya koymaktadır. Beşamel sos dünya mutfağına girmesinde ayrı bir lezzet olan ve sürekli olarak kişilerin farklı soslarla yemeklerin süslenmesi için arayışlar yapan kişiler tarafından bizim mutfağımıza da ulaştırılmıştır. Dünya mutfağı aşçıları beşamel sos tarifi olarak yapılan bu sosların içeriğini farklı baharatlarla süsleyerek daha bir lezzetli olmasını sağlamışlardır. İşte sözü edilen bu lezzetin yani beşamel sos tarifi sizlerle paylaşalım.

Beşamel Sos Tarifinde Kullanılan malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat bir tutam
  • İsteğe göre soğan

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?


Önceden hazırlamış olduğumuz küçük tavayı ocağın üzerine alarak ocağı en kısık ateşte açalım ve tavanın içerisine hazırlamış olduğumuz 3 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim.
Kısık ateşte birkaç dakika sonra tavaya alınan tereyağı erimeye başlayacaktır ve eriyen tereyağının üzerine hazırlamış olduğumuz 3 yemek kaşığı unu da ilave edelim ve tereyağıyla unun güzelce kavrulmasını sağlayalım. Tereyağıyla kavrulmaya bırakılan un rengini değiştirip güzel kokular yaymaya başladığı zaman kavrulan unun üzerine hazırlamış olduğumuz sütü de ilave etmeye başlayalım fakat sütü karışıma eklerken yavaş yavaş eklememiz gerekmektedir ki un topak haline gelmesin. Süt eklenirken bir yandan da karışımı çırpmaya devam edelim ki un ve süt iyice özdeşleşsin. Sütü de tamamen ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz karabiberi ve tuzumuzu da isteğe bağlı olacak şekilde ilave edelim, bir tutam da muskat ilave edilmesi sosu daha lezzetli yapacaktır. Bütün malzemeler sosa eklendikten sonra sos iyice çırpılarak birkaç dakika sonra ocaktan alınır.

Afiyet olsun.

Beşamel sos tarifi yapılışı sırasında fazla vaktinizi almayacaktır. Bu sos en fazla 10 dakikanızı alır ve yemeklerinizin yanında servis etmeniz için, yemeklerinizin üzerinde ayrı bir tat oluşturmanız için daha farklı lezzetlerin ortaya çıkmasına olanak sağlar. Beşamel sos et yemeklerinde, tavuklu yemeklerde, balık yemeklerinde, sebze yemeklerinde, makarna üzerinin süslenmesi için ve makarnaya ayrı bir lezzet oluşturması için kullanımı sağlanmaktadır.

21.01.2024 20:06:44
Beşamel Sos Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Beşamel Sos Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Beşamel Sos Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Makarna Sosları

Kıymalı makarna sosları, makarna çok hızlı yapılan ve lezzetli olduğu kadar doyurucu bir yemek olduğundan da sıklıkla yapılmaktadır. Ülkemizde öğrenci yemeği...
Devamını Oku

Basit Makarna Sosları

Basit Makarna Sosları, kolay yapılır ve kısa zamanda hazırlanır. Verecek olduğumuz sos tarifleri ile akşam yemeğiniz için harika bir makarna hazırlayabilirsi...
Devamını Oku

Yumurtasız Islak Kek Sosu

Yumurtasız Islak Kek Sosu, pratik bir sostur. Tatlılarda yumurta kokusundan rahatsız olanlar bu sosu iç rahatlığı ile yapıp kullanabilirler. Aynı zamand...
Devamını Oku

Pizza Sosu

Pizza sosu, pizza özellikle gençlerin severek yediği yiyeceklerden biridir. Pizzanın hamuruna sürülen çeşitli soslarla servis edilmesi halinde, lezzetin...
Devamını Oku

Salata Sosları

Salata sosları, salata sofralarda neredeyse her yemeğin yanına eşlik eden ve birçok çeşidi bulunan garnitürlerdir. Salata sosları, salataya lezzet katmak içi...
Devamını Oku

Balık Sosu

Balık sosu, balık türlerine ayrı ayrı hazırlanabileceği gibi, uygun malzemelerle hazırlandığında her türlü balıkla servis edilebilir. Balıkları lezzetle...
Devamını Oku

Spagetti Sosu

Spagetti sosu, uzun çubuk makarna olarak bilinen spagetti İtalyanların en meşhur yemekleri arasında olmaktadır. Değişik soslarla yapılır. Ülkemizde sıklıkla ...
Devamını Oku

Meyve Sosu

Meyve sosu, her ne kadar mutfaklarda hak ettiği yeri bulmasa da tatlıların, dondurmaların lezzetini arttırabilecek, görünümünü zenginleştiren özel bir y...
Devamını Oku

Islak Kek Sosu

Islak kek sosu, ıslak kek tarifinin en önemli kısmı olarak tanımlanırsa yanlış olmaz. Çünkü kekin sosu ne zaman dökülür en çok merak edilen konudur. Kek sıca...
Devamını Oku

Tavuk Sosu

Tavuk sosu; tavuk ile yapılabilecek birçok yemek tarifi bulunduğu gibi aynı zamanda tavuk ile yapılan yemekler için hazırlanacak soslarda bulunmaktadır. Tavu...
Devamını Oku

Soya Sosu

Soya sosu, genellikle bu sos ülkemizin doğusunda daha çok kullanılmaktadır. Bu sos protein kaynağı aynı zamanda çok düşük kalorisi olduğundan tercih edilmekt...
Devamını Oku

Limon Sosu

Limon sosu, çoğu salata, kek ve yemeklerde sıkça kullanılan soslardan biridir. Limon sosu özellikle balık yemeklerinde ve salatalarda sıkça kullanılmakt...
Devamını Oku

Köri Sosu

Köri sosu, Hindistan mutfağına özgü bir sostur ve ızgara yaptığınız zaman ya da etli bonfile yaptığınızda üzerine köri sosunu sıcak veya soğuk döktüğünüzde y...
Devamını Oku

Pesto Sosu

Pesto sosu, Pesto modern İtalya'nın Cenova (Genoa) bölgesinde çıkan içinde zeytinyağı, parmesan peyniri, çam fıstığı, sarımsak ve fesleğen bulunan bir İtalya...
Devamını Oku

Cips Sosu

Cips sosu, Birçok markanın cipsleri var bu cipslerin yanına bazen bir şeyler ararız cipsin lezzetini ortaya çıkaracak olan cips sosları ararız. Size cipsin t...
Devamını Oku

Kakao Sosu

Kakao sosu, evinizde kendinizin kolayca yapabileceği soslardandır. Pastalarınıza ve özellikle keklerinize çikolatalı bir tat vermek için kullanabilirsiniz. E...
Devamını Oku

Mantı Sosu

Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde vereceğimiz sos tarifi ...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Sosu

Fırında tavuk sosu, Fırında tavuk sosu yani bu sosu her türlü tavuk yemeklerin de kullanabilirsiniz. Çelik kazanda, ızgarada, mangalda veya fırında tavukları...
Devamını Oku

Makarna Sosları

Makarna sosları, makarna pratik yapımı ile özellikle çalışan bayanların, öğrencilerin ya da yemek yapma ile pek arası olmayan kişilerin çok fazla tercih etti...
Devamını Oku

Domates Sosu

Domates sosu, genellikle domates sosu yaz aylarından ağustos ayında domatesin en güzel zamanların da yapılması gerekmektedir. Domates sosları her yemekte kul...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kakao Sosu
Mantı Sosu
Fırında Tavuk Sosu
Makarna Sosları
Domates Sosu
Son Forum Konuları
Sarımsaksız Döner Sosu
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024