Beğendi sos, Beğendi adı taşıyan bu sos birçok yemeğe lezzet verebilen bir sos çeşididir. Makarna yemeği, tavuk yemekleri, çeşitli kırmızı et yemeklerinde kullanılabilen ve yemeklere lezzet veren bir sostur. Özellikle kırmızı et eşliğinde eşsiz bir lezzet oluşumuna fayda sağlayan beğendi sosu misafir alımlarında kullandığınızda misafirlerinizin takdirini toplayacağınızı ümit ediyoruz.
Ayrıca bol malzeme ile yapılan beğendi sosu yemeğin besin değerinin de daha artmasına yarar sağlamaktadır. Sizde ev halkına veya misafirlerinize ayrıcalıklı ve farklı bir sofrada ana yemek olarak sunacağınız etli yemeklerin üzerine beğendi sosu hazırlamak istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.
Beğendi sosu yapmak için gerekli olan malzemeler
1 tane orta boy patlıcan
250 gram kıyma
1 tane küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı domates suyu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Beğendi sosu nasıl yapılır?
Öncelikle patlıcanı bol su ile yıkayarak kurutun. Fırın içerisine atarak ve ara ara çevirerek közleyin. Közlenen patlıcanı fırından çıkarın ve kabuklarını soyun. Çok ince bir şekilde doğrayın. Tava içerisine tereyağınınun bir kısmını koyun ve yağı yakmadan kısık ateşte eritin. Bu arada soğanı soyarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Eriyen tereyağı içerisine doğranmış soğanı ilave edin ve ara ara karıştırarak kavurun.
Daha sonra kıymayı ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurma işlemine devam edin. Karışım içerisine domates suyunu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin. Çok kısık bir ateşte karışımı pişmeye bırakın. Ayrı bir tava içerisine kalan tereyağını koyun ve yine ocağın altını çok kısık bir dereceye getirin. Bu ayarda tereyağını karıştırarak eritin. Eriyen tereyağı içerisine unu hafif hafif serpiştirerek ilave edin. Un ve tereyağını kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü de çok yavaş bir şekilde kavrulan un ve tereyağı içerisine bir taraftan hızlı hızlı karıştırarak diğer taraftan yavaş yavaş sütü ekleyerek ilave edin. Bu karışım içerisine kıyılmış patlıcanı da ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Diğer tava içerisindeki karışımı da kaynayan diğer karışıma ilave ederek karıştırın. Artık beğendi sosu hazır. İstediğiniz yemekte kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 09:01:12
Beğendi Sos ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Beğendi sosu hangi yemekler içerisinde kullanabilirim. Daha önceden tadını bilmediğim için hangi yemeklere yakışacağını da tahmin edemiyorum. Örneğin yoğurtlu bir mantı içerisinde beğendi sosu kullanabilirim? Ayrıca yapılışı sırasında tuz miktarı bana biraz az mış gibi geliyor. Emine . 24.10.2018 16:42:27
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024