Acılı sosun yapımı için öncelikle tüm sebzeler temizce yıkanır ve kurulanır domatesler soyulurken kolay olsun diye kaynar suya atılır birkaç dakika kadar bekletilip çıkarılır ve kabukları çok daha kolay soyulacaktır. Kırmızı biberlerde ikiye bölünüp çekirdeklerinden temizlenir acı biberler ayıklanır sarımsaklar kolay soyulsun diye suya bırakılır ve o esnada domatesler ve biberler birkaç parçaya ayrılarak robottan geçirilir acı biberler de robottan geçirilip hepsi derin bir tencereye alınır ve tuzu da atılıp ocağa alınır ve ocağın altı açılır yaklaşık kırk dakika kadar suyu çekilene kadar kaynatılır ve bu zaman diliminde sarımsaklar soyulup küçük küçük doğranır.
Kıvamı koyulaşınca sarımsak sirke ve yağ da eklenip on beş dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır yarım demet maydanoz da ince ince doğranıp içerisine eklenir ve karıştırılır. Sıcaklığı geçince kavanozlara konulup buzdolabına alınır ve istenildiği zaman çıkarılıp afiyetle yenir.