İki kilogram domates yıkanıp seçilir ve rondo da çekilip püre haline getirilir. Daha sonra tencereye konur ve biraz kaynatılır, böylelikle domatesin asidi giderilmiş olur. İsteğe bağlı olarak domatesi çok kaynatabilirsiniz. Sosunuzun sulu olmasını istiyorsanız az kaynatmayı tercih edin. Domatesin kaynama işlemi bitince bir kenara koyup, soğumasını bekleyin. Bir taraftan da biberleri, maydanozları seçip ve yıkayın. Biberleri ve maydanozları ayıkladığınız sarımsaklarla birlikte rondo da çekin soğumuş olan domatesin içine ilave edin ve karıştırınız.
(İsteğe bağlı olarak domates, biber, maydanoz, sarımsak rondodan geçirilmeden küp-küp doğranarakta yapılabilir) Daha sonra ise sirke, nane, zeytinyağı ve tuzunu ilave edip karıştırınız. Acısını ayarladıktan sonra kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp, ters çevirip kaldırın. Serin yerde muhafaza ediniz. Sıcak olan yerlerde buzdolabına koyup muhafaza edebilirsiniz. Soğuk yerlerde ise dışarıda bırakabilirsiniz hiçbir mahsuru yoktur. Böylelikle çok uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun.