{ "title": "Worcestershire Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/worcestershire-sos-5342.jpg", "date": "19.01.2024 04:30:48", "author": "Emre Ekmen", "article": [ { "article": "Worcestershire Sos, İngilizlere özgü bir sos olan bu sos İngiliz Mutfağından sonra birçok dünya mutfağına konuk olmuştur. Günümüzde hazır halde de bulunan bu sos artık marketlerde de satılmaktadır. Hemen hemen herkesin rahatlıkla elde edebileceği bu sosu dışarı para kazandırmak istemeyen ev hanımları evlerinde de yapabilir. Mutfakta güzel zaman geçirmek için hazırlanabilecek bu sos kırmızı et yemeklerinde, bazı çorbaların içerisinde ve salata gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Bu meşhur tadı kolaylıkla sizde hazırlayabilirsiniz. Hadi buyurun tarifimize başlayalım.

Worcestershire Sos Malzemeleri
Worcestershire Sosu Nasıl Yapılır?

İlk önce soğanlarımızı doğrayalım. Doğranmış olan soğanların suyunu el yardımıyla bir kâseye sıkalım. Soğanlardan sonra sıra sarımsakları ince ince doğramaya geldi. Sarımsakları da doğradıktan geniş boyutlu bir kâsenin içerisine sirke, pekmez, demirhindi ezmesi, soya sosu ve soğanın ayırdığımız suyunu bu kâsenin içine koyalım. Hızlı bir şekilde karışımı karıştıralım ve beklemesi için bir kenara bırakalım. Ufak bir tava alıp tavanın içerisine sadece baharatları ve kakule tohumunu koyun sonrasında da tavadaki karışımı bir dakika süreyle kızartın. Baharatların güzel kokuları etrafa yayılırken bu baharatları tavadan bir kâseye aktaralım. Küçük bir tencerenin içerisine zeytinyağı ilave edelim ve suyunu ayırdığımız soğanın posasını da üstüne koyalım. Soğanın posası pembeleşinceye kadar kavurun ve üstüne ince ince kesilen sarımsakları, zencefili, ince ince kıyılan ançüezleri ve önceden kızartıp kenarda bekleyen baharatları koyalım. Bu karışımı karıştırarak soteleyin. Bunların üzerine daha önceden kenarda hazırladığımız sirkeli karışımı da ilave edin. Ocağın altını biraz daha açalım ve karışımın kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alalım. Karışımın tamamen soğumasını bekleyelim. Karışım soğuduktan sonra içerisinde 2 su bardağı kireç suyu ya da normal su olan genişçe bir kabın içine bu karışımı boşaltın ve hafif hafif karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra süzgeçle süzüp posasını çıkartın. Süzdüğünüz bu sos karışımını bir kavanoza ya da bir şişeye boşaltın. Döktüğünüz kabın ağzını sıkıca kapatın ki hava alamasın. Kabımızı daha sonra bir ay beklemesi için buzdolabına koyun. Bir ay bekledikten sonra sosunuz hazır hale gelmiş olacaktır. İstediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }