{ "title": "Tavuk Sosu Nasıl Yapılır", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/tavuk-sosu-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 20:06:19", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Tavuk Sosu Nasıl Yapılır, tavuk ülkemizde özellikle maliyeti açısından her kesime hitap eden ve bol miktarda tüketilen, et çeşididir. Sağlık açısından yararlı olup ve ucuz protein deposu olarak bilinir. Balık etleri gibi mevsimini beklemek gibi derdi olmayan ve her mevsim taze bir şekilde tüketilen tavukların yemek çeşitleri de oldukça fazladır. Izgarada, mangalda, tavada, fırında haşlaması gibi birçok farklı şekilde yemek çeşitleri olarak tüketilir. Bundan dolayı tavuk sosları da birçok farklı şekilde yapılır. Bundan dolayı sizlerle paylaşacağımız tavuk sosunu, her türlü tavuk yemek çeşidinde kullanabileceğiniz ve herkesin evinde bulunan malzemeler ile yapabilecekleri, ailenizle beraber gönül rahatlığıyla yiyeceğiniz tavuk sosunu paylaşacağız. Emin olun tarifini uyguladıktan sonra tüm tavuk yemeklerinden önce, sizlerle paylaşmış olduğumuz tavuk sosunu hazırlayacaksınız. Evet tavuklarınıza lezzet katan tavuk sosunu açıklayacak olursak;

Tavuk Sosu Yapımında Gerekli Olan Malzemeleri
Tavuk Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuğunuzu iyice yıkayın, yıkamadan önce derisini almanız, sağlınız açısından yararlı olacaktır. Temizce yıkadıktan sonra tavuğunuzu kuş başı olacak şekilde 1.5 cm geçmeyecek şekilde doğrayınız ve bir kaba koyarak bir köşeye alın bekletin. Sonrasında soğanı rendeleyin ardından sarımsağı iyice dövünüz ve her ikisini de bir köşeye koyunuz ve diğer aşamaya geçiniz. Büyük bir tencere alınız ve içine sırasıyla zeytinyağı, sütü, salçasını soğanını sarımsağını, karabiberi, kekiği, pul biberi ve tuzunu atarak tavuk sosunda, kıvamı oluşana kadar karıştırın. Rengi oluşana kadar hiçbir yer boş kalmayacak şekilde karıştırın ve son olarak tavukları da ekleyerek iyice harmanlayın. Bu şekilde, tavuğa sosunu yedirene kadar iyice karıştırın. Elinize eldiven takarak da daha rahat karıştırabilirsiniz. Bu şekilde harmanladıktan sonra tencere veya saklama kabının kapağını kapatarak buz dolabına atınız ve bir gün beklemesini sağladıktan sonra yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }