{ "title": "Tavuk İçin Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/tavuk-icin-sos.jpg", "date": "19.01.2024 05:23:51", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Tavuk İçin Sos, Özellikle ülkemizde pazar günleri oldukça fazla tüketilen mangallar nedeni ile tavuk için sos birçok kişi tarafından ihtiyaç duyulan malzemelerden olmuştur. Öyle ki bir mesire alanına gittiğinizde mutlaka her on kişiden yedisi tavuk pişirmektedir. Tavuklara lezzet katmak ve daha iyi pişmesini sağlamak için baz soslar kullanmak gerekmektedir. Birçok yerde gördüğünüz sos tariflerinin zor olması sizler bu tavuk soslarını hazır almaya yönlendirmektedir. Fakat tavuk için sos aslında yapılışı en kolay soslardan biridir. Aşağıda verdiğim son derece kolay tarifi okuyarak sizlerde tavuk pişirmek için damak zevkinize uygun ve son derece sağlıklı soslarınızı üretebilirsiniz. Tavuk için sos diğer anlamda tavuk terbiye sosudur. Tavuğu terbiye etmeden, mangalda yapmak lezzetin son derece düşmesine neden olmaktadır. Günümüzde oldukça fazla tüketilen mangal nedeni ile tavuk sosları da buna bağlı olarak oldukça fazla bir miktarda tüketilmektedir. Birazdan yapacağımız sos diğer tüm soslardan hem çok daha farklı hem de çok daha lezzetli olacaktır. Yavaş yavaş malzemelerimizi hazırlayarak tavuk için sos yapmaya başlayalım.

Tavuk İçin Sos Malzemeleri
Tavuk İçin Sos Nasıl Yapılır?

Yapılışı oldukça basit olan sosu yapmak için geniş ve derin bir kap içerisine elimizde olan tüm malzemeleri koyuyoruz ve birkaç dakika karıştırıyoruz. Karıştırma işlemini iyi yapın. Kap içerisindeki tüm malzemeler iyice karışmalıdır. Hatta karıştırma işlemini bir mikser yardımı ile kolayca yapabilirsiniz. Böylece hem karışım iyi olacak hem de her bölge eşit karışacaktır.

Sosumuz böylece hazırdır. 10-15 dk. Boyunca dinlendirin ve artık tavuklarınız üzerinde kullanabilirsiniz. Eminim ki sosun tadını beğeneceksiniz eğer sos içerisine isteğinize göre farklı malzemeler atacaksanız karıştırma işlemi sırasında bu malzemeleri atabilirsiniz.

Unutmayın ki bu sosun tavuk üzerinde iyi bir lezzet vermesi için iyi bir şekilde tavuğun her bölgesine sürülmelidir ve iyi bir pişirme yapılmalıdır. Yani mangalda ya da barbekü de tavuğun az pişmesi ya da çok pişmesi lezzet kayıplarına yol açabilir.
" } ] }