{ "title": "Tartar Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/tartar-sos.jpg", "date": "23.01.2024 03:48:35", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Tartar sos, her türlü yemeklerin yanında kullanılabilen özellikle balık, kalamar, salatalar ve soğuk etlerin yanında nefis olmaktadır. Damak tadına uygun kişilerin yemeklerinin yanına oldukça lezzet katmaktadır. Çok basit ve pratik olan bu sosun hemen hemen her evde olduğu ve yapılabildiği görülmektedir. Yoksa bile tavsiye etmekteyim. Özellikle deniz ürünlerine yakışmakta olan tartar sosu hazırlanan sandviçlerde de kullanılabilir.

Tartar sos tarifi malzemeleri
Tartar Sos Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeler karıştırılır. Kıvam arttırılmak istenirse eğer biraz zeytinyağı koyulabilir. Daha sonra hazırlanan sos 1 saat boyunca buzdolabında bekletilir. Daha sonra hazır olan bu sosu balık veya salata yanında ikram ederek kullanabilirsiniz. Fakat kışlık yapıyorsanız tarif değişmektedir. Örneğin;

Tartar Sos Malzemeleri
Hazırlanışı ise: İlk olarak turşuları küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ezin, kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın. Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyaz biber ve mayonezi derin bir kap içerisinde karıştırın. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra bir cam kavanozlara doldurarak buzdolabında muhafaza edin.
" } ] }