{ "title": "Tarator Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/tarator-sosu.jpg", "date": "19.01.2024 00:47:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tarator sos, mutfağımızda ayrı bir yeri olan soslardan biridir. Özellikle kalamar, ahtapot ızgara ve midye tava gibi deniz mahsullerinin yanında servis edilen lezzetli bir sostur. Hatta tarator sos olmadan kalamar yenmez bile diyebiliriz. Üstelik bu sosun hazırlanması da oldukça kolaydır. Bazı yörelerde bu sosta tahin kullananlar da vardır. Ancak çoğu bölgede genellikle bizim verdiğimiz gibi hazırlanır. Tarator sos özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde yaygın şekilde tüketilir. Bu lezzetli sosu hep birlikte hazırlayalım, yanında kalamarla birlikte sevdiklerimize ikram edelim. Kolay gelsin.

Tarator sos için gerekli malzemeler
Tarator sos nasıl yapılır?

Önce bir kâsenin içine bayat ekmek dilimlerini ufalayın. Ekmek içlerini oldukça küçük ufalamanız gerekir. Bunun içine dövülmüş sarımsağı, limon suyunu, dövülmüş iç cevizleri, mayonez, zeytinyağı, süzme yoğurt ve tuzu ilave ederek, tüm malzemeleri iyice harmanlıyoruz. İç cevizleri robottan geçirirseniz daha da iyi olur. Bundan sonra tarator sos kullanıma hazır hale geldi. Ancak 1-2 saat dinlendirirseniz daha zevkli tüketilir. Ancak tarator sosu oda sıcaklığında servis etmeyi ihmal etmeyin. Buzdolabına koyarsanız, kendine has lezzetini kaybedecektir. Aynı zamanda yapıldığı gün tüketilmesini tavsiye ederiz. Ertesi güne kalırsa, buzdolabına da gireceğinden aynı lezzeti vermeyecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }