{ "title": "Tabasco Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/tabasco-sos.jpg", "date": "19.01.2024 10:10:31", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Tabasco Sos, acı bir baharat sosudur. 1868'den bu yana Mcllhenry Co. Adlı bir aile firması tarafından üretilmekte olan bu sos sirke, olgunlaşmamış chili cinsi paprika ve tuzun 3 sene meşe fıçılar içerisinde fermente edilmesi ile üretilmektedir. Bu şekilde üretilmesi sayesinde kendine has bir tada sahip olan sosun tam tarifi ise aile sırrı olarak korunmaktadır.

Pek çok yemeğin yanında kullanabileceğiniz bir meze olarak Tabasco Sos, bilindik klasik tadının yanı sıra sarımsaklı acı biber sosu ve yeşil acı biber sosu çeşitlerine de sahiptir. Özellikle makarna, pizza, kızartmalar gibi yiyeceklerin yanında vazgeçilmez bir tat olan bu sosun evinizde her zaman bulunması gereken tatlar arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Direk marketten aldığınız gibi kullanabileceğiniz bu sosu yemek yapımında da acı bir tat vermesi için kullanabilirsiniz. Her ne kadar orijinali gibi olmasa da evde pratik olarak hazırlayabileceğiniz ve yakın bir tat elde edebileceğiniz tarifler de bulunmaktadır.

Tabasco Sos Malzemeleri
Evde Tabasco Sos Nasıl Yapılır?

İlk olarak kırmızı kurutulmuş acı biberlerimizi sapından ve kuyruğundan ayırıp, çekirdeklerini iyice temizliyoruz. Daha sonra bir bardak kaynamış suyun içerisine alarak iyice kaynatıyoruz. Biberlerimiz şişince çıkarıp incecik doğruyoruz, doğrayamıyorsanız rondodan geçirin. Sarımsakları soyup ezdikten sonra tavaya zeytinyağını alıp üzerine sarımsağı ve rondodan geçirdiğimiz soğanı ekliyoruz. Biraz sarımsak ve soğanı öldürdükten sonra kırmızı biberlerimizi de ekleyerek iyice birbirine karışmış bir karışım elde ediyoruz. Biberleri şişirmek için kullandığımız sudan bir yemek kaşığı ya da dilediğiniz yoğunlukta olması için daha fazlasını bu karışımın üzerine döküp biraz daha kaynatıyoruz. Daha sonra tuz ve kırmızı acı toz biberi de ekleyerek bir iki dakika daha karıştırarak kaynatıyoruz. Dilerseniz sıcak olarak kullanabileceğiniz sosu soğutup daha sonra da kullanabilirsiniz.
" } ] }