{ "title": "Sos Tarifleri", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/sos-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 20:20:12", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Sos tarifleri, yemeklerimizi süsleyen ve yemeklerimize ayrı bir tat oluşturan lezzet oluşumlarından ibarettir. Soslar kendine has bir tadı olan ve yemeklere katıldığında yapılan yemeğe de lezzetini katan, kişilerin sos bulunan yemeklerden tükettiği zaman harika bir ağız tadına varan lezzetli tarifler olarak bilinmektedir. Sos tarifleri mutfakla ilgilenen kişilerin farklı lezzet arayışları içerisine girerek değişik kültürlerden elde ettikleri tecrübelerle yapmış olduğu karışımlar olarak bilinir. Farklı kültürlerde sos tariflerinin daha yaygın olduğu bilinen hususlardandır. Farklı lezzetler ortaya çıkarabilmek için işe kolları sıvayarak başlayalım.

Sos Tarifleri

Pizza Sosu Yapımında Kullanılan Malzemeleri
Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

Hazırlamış olduğumuz domatesleri güzelce yıkayarak bir havlu yardımıyla kurumasını sağlayalım ve kurutulan domateslerin kabuklarını soyalım. Bütün domatesleri soyduktan sonra rendenin en ince yerinden geçirelim. Domatesleri isteğe bağlı olarak rende yerine robota da çekebilirsiniz. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencereye domates rendesini alalım ve domates rendesinin üzerine hazırlanan domates salçasını, toz şekeri, pul biberi, kırmızı biberi, karabiberi, tuzu, sarımsağı ve zeytinyağını ilave edelim. Karışımın elde edilmesinden sonra güzelce bir karıştırıp ocağın atını yakalım ve karışımın birbirleriyle özdeşleşmesi için 10 dakika kadar pişirelim. Sosun altı yanmaması için ara ara kontrol edilmesi gerekmektedir. Bir müddet sonra sos kaynamaya başlayacaktır ve sonrasında sos yavaş yavaş domatesin suyunu çekmesiyle kat bir kıvam alacaktır. Bu aşamanın da gerçekleşmesiyle sos hazır demektir. Hazırlanan pizza sosu ılık olunca kullanıma hazır olacaktır.

Kahvaltılık Sos: Kahvaltılık sos adından da anlaşıldığı gibi kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan bir lezzet olarak bilinir. Bu sos bir hayli lezzetli ve ailemizin lezzetle tüketmiş olduğu soslar arasında olmaktadır. Kahvaltılık sos kendi hazırlamış olduğum kahvaltılarda vazgeçilmezim olarak tükettiğim yiyecekler arasında olmaktadır. Lafı daha fazla uzatmadan sizlere kahvaltılık sosun tarifini vereyim ve bu sosu beraberce yapalım.

Kahvaltılık Sos Yapımında Kullanılan Malzemeleri
Kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Önceden hazırlamış olduğumuz küçük bir tavaya ya da tencereye yarım çay bardağı sızma zeytinyağını koyalım, tavaya eklenen zeytinyağının üzerine soyularak ince ince kıyılan ya da dövüşmüş olan sarımsakları da ilave ederek birkaç dakika kısık ateşte kavuralım. Kavrulan sarımsakların üzerine yarım çay bardağı irmiği ekleyerek birkaç dakika daha kavuralım ve hazırlamış olduğumuz salçaları da ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kavrulan malzemelerin üzerine kurutulmuş domatesi, baharatları ve tuzu da ekleyerek sosun kıvam almasını ve eklenen bütün malzemelerle özdeşleşmesini bekleyelim ve en son robotta çekilmiş olan yarım kâse cevizi de karışıma ekleyelim ve iki dakika sonra ocaktan alalım. Kahvaltılık sos kahvaltı yemeklerinizde servise sunulması için hazırdır. Kahvaltı sosunu ılık olarak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Fakat yapmış olduğunuz sos artarsa bir kaba alarak ağzı iyice kapalı bir şekilde saklanabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }