{ "title": "Somon Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/somon-sosu.jpg", "date": "20.01.2024 08:45:30", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Somon Sosu, somon balığının lezzetli bir şekilde hazırlanması ve yenilmesi için, çok uzun zahmetler verilmeden hazırlanan sos türüdür. Balıklar özellikle mevsiminde güzel olduğundan, kısa süreli evlerimize girmektedir. Bundan dolayı balıkları, tüketirken bu kısa sürede evde yapmış olduğumuz soslarını da katarak neden daha lezzetli bir şekilde tüketmeyelim ki. Evet somon balıkları da diğer balıklar gibi avlanma yasağının kalkmasıyla taze bir şekilde evlerimize girmektedir. Somon balıkları, avlanma açısından diğer balıklara oranla daha az sayıda rastlanmaktadır. Bundan dolayı, somon balıkları maliyet açısından diğer balıklara oranla biraz yüksektir. Sizde kısa süreli çıkan ve nadir balıklardan olan somon balıklarını direk sade bir şekilde tüketmek elbette istemezsiniz. Somon balıklarının diğer balıklara oranla lezzetinin yanında sizde soslarını hazırlayarak tüketebilir. Kıymetine ve lezzetine lezzet katabilirsiniz. Şundan kesinlikle emin olabilirsiniz: Sizinle paylaşacağımız somon sosunu, hazırladıktan sonra balık yiyebilmek için, artık lüks restoranlara gitmeyecek ve kendi evinizde bu lezzeti ailenizle birlikte gönül rahatlığıyla tüketebilecek ve müptelası olacaksınız. Her sene balık sezonunun açılmasını dört gözle bekleyeceksiniz. Lezzetli bir somon sosunun hazırlanışı ve gerekli malzemelerini açıklayacak olursak;

Somon Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Somon Sosu Nasıl Yapılır?

Somon sosu, hazırlamak için öncelikle somon balıklarını hazırlamanız gerekmektedir. Çünkü ikisini birden harmanlayacağınız için öncelikle somon balıklarını pişirmeden başlayalım. İlk olarak yapışmaz tavalardan geniş olanından alalım. Sonrasında tavayı, ocakta bi 5 dakikaya kadar kızdıralım. Sizde bu sırada somon balıklarınızı iyice tuzlayıp ve karabiberlerini serperek hazırda bekletin. Tavanız kızardıktan sonra balıklarınızı tavaya atarak, ocağında altını kısarak sosunu hazırlamaya geçin. İlk olarak genişçe bir kab alarak içine sırasıyla; karabiber, sirke, limonatayı, yoğurdu, dijon hardalını, dere otunu çok ince bir şekilde doğradıktan sonra atınız ve son olarak da sarımsağı iyice dövdükten sonra sarımsakları da kaba atınız ve iyice karıştırın. Sosu, dilerseniz el mikseri ile de çırpabilirsiniz. Mümkün olduğunca homojen karışımını sağlayın bu şekilde, son olarak somonlarınızın tavada kızarma işlemi gerçekleştikten sonra servis tabaklarına aktarın ve üstüne hazırlamış olduğunuz sostan istenilen miktarda dökerek servisi gerçekleştirebilirsiniz. Evet bu şekilde ailenizle, eşiniz dostunuzla hep beraber yiyebileceğiniz soslu somon balıklarını hazırlamış oldunuz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }