{ "title": "Sarımsaklı Mayonez", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/sarimsakli-mayonez-2451.jpg", "date": "19.01.2024 03:42:31", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Sarımsaklı Mayonez, Mayonez sıklıkla dışarıda marketlerde kolayca bulunup satın alınan bir besin ögesi bulup, pizzalarda hamburgerlerde çok fazla kullanılır. Özellikle çocukların makarnaların üzerine sıkarak severek tükettikleri bir yiyecektir. Hal böyle olunca ev hanımları da çocukları için hem severek tüketecekleri hem de sağlıklı ev yapımı doğal besinler hazırlama ihtiyacını ortaya koyar. Bu nedenle bugün sizlerle evde sarımsaklı mayonezin nasıl yapılacağı hakkında küçük ip uçları ile tarifini paylaşacağız. Mayonezin malzemeleri hemen hemen her evde bulunan az malzemeli ancak yapımı ve kıvamını tutturması ise ev şartlarında biraz zor bir tariftir. Bu nedenle küçük ip uçları sayesinde arzu ettiğiniz sarımsak soslu mayonezi evinizde kolaylıkla hazırlayacaksınız.

Sarımsaklı Mayonez Malzemeleri
Sarımsaklı Mayonez Nasıl Yapılır?

Sarımsaklı Mayonezi hazırlamak için öncelikle sarımsağı ocak üzerinde biraz gezdirerek közleyin ya da yapacağınız yemek ile fırına da atabilirsiniz. Ancak ocak üzerinde tütsülemek daha pratik olduğu için ben bu yöntemi seçtim. Daha sonra közlenen sarımsağı iyice ezin. Krema kıvamına gelene kadar ezilmesi gerekir. Böylelikle mayonez hazırlama aşamasına sarımsaklar tane tane olup kötü bir görüntüye sebep olmaz. Daha sonra sarımsakları cam bir kâse içine alarak üzerine yumurtayı kırarak mikserde iyice çırpın. Daha sonra üzerine sıkılmış limon suyunu ve hardalı da ekleyerek iyice çırpmaya devam edin. Harmanlanan karışım köpürene kadar çırpmaya devam edin. Mayonezde önemli olan çırpma işlemidir. Ne kadar çok çırpma işlemi uzun tutulursa mayonez o kadar çok kıvama gelecek ve istenilen tada ulaşılacaktır.

Mayonezde en zor kısım sıvı yağın karışmasıdır. Çünkü yağ çok zor karışır ve eğer tam karışmazsa mayonezin tadı bozulacaktır. Bu nedenle mayonezi mikserde bir yandan çırparken bir yandan da sıvı yağı dökün. Sıvı yağı dökerken acele etmeyin. Ama sıvı yağ mayonezin üzerine çıkarsa tam anlamı ile karışmamış demektir. Pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelene kadar mayonezi çırpmaya devam edin. Mayonezi yaparken çatalla veya başka bir çırpma aleti kullanmayın. Mayonezin kıvamını bu şekilde tutturmanız mümkün değildir. Bu nedenle mutlaka rondo ya da mikser kullanın. Son olarak kıvama gelen mayonezin tadı için karabiber ve tuzunu ekleyerek tadına lezzet katın. Hazırlamış olduğunuz bu ev yapımı mayonezi, makarnalarda, haşlama enginar dolmasında, hamburger ve pizzalarda, patates kızartmalarında gönül rahatlığı ile yiyip sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }