{ "title": "Salçalı Makarna Sosları", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/salcali-makarna-soslari.jpg", "date": "23.01.2024 03:06:55", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Salçalı makarna sosları tariflerini vereceğimiz bir makale ile karşınızdayız. Bilindiği gibi makarna yemeğinin yapımı oldukça basittir. Makarnaya görsel açıdan ve damak tadı açısından lezzet katan makarnanın sosudur. Uzun zamandır beklediğiniz makarna sosları tarifleri geldi. Zaten sizlerin yorumları da makarna tarifini kolaylıkla uygulayıp pişirdiğinizi gösteriyor. Şimdi makarnayı biraz daha lezzetlendirmenin zamanı geldi. İlk olarak, en kolay ve en çok kullanılan salçalı makarna ve diğer bazı tarifleri vereceğiz.

Sarımsaklı salçalı makarna sosu malzemeleri
Sarımsaklı salçalı makarna sosu nasıl yapılır?

Makarnayı istenilen diriliğe ulaşıncaya kadar haşlayın. Salça zeytinyağı sarımsak ve de baharatları ekleyip erittiğiniz margarinde 2 üç dakika karıştırın. Servis tabağındaki süzdüğünüz makarnanın üst kısmına ekleyin ve karıştırın. Sıcak servis yapın afiyet bal şeker olsun.

Sel Usulü Salça sos malzemeleri
Sel Usulü Salça sos nasıl yapılır?

Salçayı makarna suyunu ve zeytinyağını bir çırpıcıyla karıştırın, isterseniz belli bir zaman ek olarak yağ koyun ek olarak sonra bir ufak boy tavaya dökün, hafif fokurdamaya ve kokusunu salmaya başladığında baharatları koyun 2 dk benzeri az bir zaman ortada ateşte karıştırın en son servis ederken üzerine biraz parmesan veya eskiyen kaşar peyniri ile kıyılmış maydanozları ekleyin.

Standart salçalı makarna sosu malzemeleri
Standart salçalı makarna sosu nasıl yapılır?

1 çorba kaşığı biber salçasıyla bir çorba kaşığı zeytinyağını karıştırıyoruz bir dk karıştırdıktan ek olarak sonra bir fincan suyu üzerine ekliyoruz kederli olmasını istiyorsak bir çorba kaşığı pul biber atabiliriz ve son olarak da bir çorba kaşığı kuru naneyi ekleyip karıştırdıktan sonra sos hazırdır.

Değişik bir salçalı sos
Değişik bir salçalı sos nasıl yapılır?

Büyük bir tencerede su kaynatıp içerisine tuz ve sıvı yağ ekleyin. Makarnaları üst kısmına boşaltıp yumuşayıncaya denli kaynatın. Ayrı bir tencerede salçayı tereyağıyla kavurun. Sıvı/akışkan yağ, rendelenmiş domates ve ufaltılmış sebze bulyonu ek edin. Bir bardak su ve belli bir zaman tuz ekleyerek sosu kaynayana denli karıştırın. Kaynamış makarnayı sudan geçirmeden süzün. Makarnayı bir ek olarak tencereye alıp bir çorba kaşığı tereyağı katıp karıştırın. Sosu makarnanın üst kısmına dökerek parmesan peyniri ile servis yapın.

İtalyan usulü kıymalı salçalı sos malzemeleri
İtalyan usulü kıymalı salçalı sos yapılışı 

Kıymayı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve rendelenmiş soğan ile suyunu çektirecek şekilde kızartmadan kavurun, domates rendesi veya sulandırılmış salçayla ezilmiş sarımsak ve 2 bardak kaynar su, tuz, karabiber ekleyin, kısık ateşte karıştırarak 10 dk pişirin.
" } ] }