Pizza sosu, pizza özellikle gençlerin severek yediği yiyeceklerden biridir. Pizzanın hamuruna sürülen çeşitli soslarla servis edilmesi halinde, lezzetine büyük bir katkı yapmaktadır. Ancak unutulmaması gereken en önemli konu, hazırlanan sosun pizzanın malzemelerinin önüne geçmemesidir. Yani pizzanın lezzetini arttırmalı, ancak lezzetini değiştirmemelidir. Çeşitli malzemelerle hazırlanan soslar, farklı baharatlarla karıştırılmaktadır. Pizza sosu hamurun üzerine sürülerek kullanılır. Bu şekilde pizzaya konulan salam, sucuk, sosis, mantar, zeytin, turşu gibi malzemelerin hamurla birlikte kaynaşması ve daha lezzetli hale gelmesi sağlanır.
Bu şekilde bir pizza sosu hazırlamaya vaktiniz olmazsa, size pratik bir sos tarifi de verelim. Tahmin ediyoruz pizzayı bu şekilde de beğeneceksiniz. Bu sosu hazırlamak için sadece ketçap ve kuru kekik ihtiyacınız olacak. Bir kâsede ketçapla birlikte bol miktarda kuru kekikleri iyice karıştırın. Bunu pizza hamurunun üzerine güzelce sürün. İnanın dışarıda bilinen pizza restoranlarında yediğiniz pizzaların lezzetini aratmayacak kadar güzel bir tat yakalayacaksınız. Bu sosun kendi basit ama lezzeti bir dağ kadar erişilmez olur. Bunun dışında pizza için özel bir sos hazırlamayı isteyenler için, aşağıdaki tarifi önerebiliriz. Sizler için pizzayla birlikte servis edeceğiniz güzel bir sos tarifi hazırladık. Bunu birlikte yapmaya başlayalım.
Pizza sosu için gerekli malzemeler
500 gram domates püresi
Yarım çay kaşığı paprika (Bu tatlı karabiber olarak bilinir)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kuru kekik
Yeteri kadar tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizza sosu nasıl yapılır?
Uygun bir tencerede ya da tavanın içine öncelikle zeytinyağını koyun. Bunu ocağın üzerinde kızdırın. İçine rendelenmiş sarımsağı ilave edin. Hafif kavrulan sarımsağın üzerine domates püresini, toz şeker, paprika, kuru kekik, karabiber ve tuzu ilave edin. Bu malzemeleri kısık ateşin üzerinde 20 dakika kadar pişirin. Tüm sos malzemeleri birbiriyle iyice özdeşleşsin. Daha sonra pizza sosunu kenara alarak, ılınmasını bekleyin. Daha sonra bunu pizza hamurunun üzerine sürebilirsiniz. Bu sos pizzanın üzerine konulan diğer malzemelerle oldukça iyi uyum sağlamaktadır. Eğer sosu daha önceden pişirmek isterseniz, ağzı kapalı bir kavanozda, hiç açmadan 2-4 ay kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu sosla pişireceğiniz pizzanın lezzeti katlanacaktır. Bu pizza sosunda domates püresi yerine rendelenmiş domateste kullanabilirsiniz.