{ "title": "Pesto Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/pesto-sos.jpg", "date": "20.01.2024 08:30:40", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Pesto sos, içeriğinde çam fıstığı, sarımsak, parmesan peyniri, zeytinyağı ve fesleğeni barındıran Cenova kökenli olan lezzetli bir İtalyan sosudur. Güzel tadı tüm dünyada tanınan soslar içine girmesine neden olmuş. Pesto sosu ile lezzetli makarnalar, ızgara et, pilav, risotto, pizza, kanepe, sandviç ve salatalar yaratabilirsiniz. Özellikle tavuk beğendi yaparsanız pesto sos kullanmanızı tavsiye ederiz. Biliyorsunuz yiyeceklerin mimarı özel sosların kullanılmasıdır. Bu sosu hazırlarken temel malzeme fesleğen olsa da dileyenler roka ve ıspanak gibi sebzeleri de kullanabilir. Fesleğenin kendine has aroması sosun tadına etki etmektedir. Ancak herkes bu aromayı beğenmeyebilir. Bu nedenle alternatif ürünlerle farklı soslar yaratabilirsiniz. Şimdi pesto sos yapımına başlayabiliriz.

Pesto sos için gerekli malzemeler
Pesto sos nasıl yapılır?

İlk olarak fesleğenleri ayıklayarak yıkayın. Bunları süzgece koyarak kurumasını sağlayın. Bu arada sizde sarımsakları ayıklayın. Küçük bir tavanın içine çam fıstıklarını koyarak, ocakta renkleri değişinceye kadar kavurun.

Şimdi karıştırıcı içine zeytinyağını koyarak karıştırmaya başlayın. Buna ayıkladığınız sarımsakları, kuruyan fesleğeni, karabiberi, tuzu, kavurduğunuz çam fıstıklarını ve rendelediğiniz parmesan peynirini ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra, pesto sos hazır hale gelecek. Bunu bir kavanozun içine koyabilirsiniz. Pesto sosu hemen kullanmayacaksanız, buzdolabında bu şekilde 1 hafta kadar saklayabilir, derin dondurucuya koyarsanız 1-2 ay saklama şansına sahipsiniz. Bu sosla nefis bir makarnayı hemen hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }