{ "title": "Oktay Usta Beşamel Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/oktay-usta-besamel-sosu.jpg", "date": "23.01.2024 06:52:46", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Oktay usta beşamel sos, dünyaca ünlü lezzetler arasında ilk sırayı almakla birlikte yapmış olduğumuz yemeklere ayrı bir lezzet katmaktadır. Beşamel sos içeriğinde bulunan baharatlardan, kremalardan, yeşil bitkilerden yemeklerin lezzetini bir kat daha arttırmakta ve yemekleri lezzet bakımından kesinlikle farklı kılmaktadır. Beşamel sos Fransız mutfağından bizim kültürümüze kadar ulaşmış ve hatta bu sos bütün dünya ülkelerine yayılmış olan ünlü bir sos olarak bilinmektedir. Bu sosun bütün dünyaya yayılmasında ve bizim kültürümüze yayılmasında değişik tatlarla ilgili olan ahçıların farklı lezzetler arayışında olduklarından dolayı gezip gördükleri yerlerin ağız tatlarını ve yemeklere lezzet katan bu sosların kültürümüze kadar ulaşmasını sağlamışlardır. Beşamel sos yapılışında kişilerin kolaylıkla ve hiçbir şekilde fazlaca zaman kaybetmeden bu sosu hazırlamaları sağlanacaktır. Sizlerde Oktay usta beşamel sos tarifini kendi mutfağınızda yaparak yemeklerinize ayrı bir lezzet oluşturacaksınız.

Oktay Usta Beşamel Sos Malzemeleri
Oktay Usta Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlamış olduğumuz küçük bir tavayı ocağın üzerine alalım ve ocağı en az olacak şekilde altını açalım. Tavanın içerisine malzeme listesinde hazırlamış olduğumuz 3 kaşık tereyağı ekleyelim ve tereyağının erimesine yakın hazırlamış olduğumuz 4 yemek kaşığı unu da elekten geçirerek eriyen tereyağının üzerine ilave edelim. Tereyağıyla unu bir müddet kavuralım ve tereyağıyla kavrulan un bir müddet sonra harika bir koku oluşturacaktır. Bu arada unun renginin de değiştiği fark edilecektir. Kavrulan unun rengini değiştirmesiyle hazırlamış olduğumuz sütü azar azar tavaya ilave edelim. Sütün ani bir şekilde tavaya ilave edilmemesinin nedeni unun topaklanmasını önlemektir. Süt tavadaki una yavaş yavaş ilave edilirken o sırada unun çırpılarak topak oluşturması engellenmelidir. Un içerisine tamamen eklenen sütle birlikte ocakta birkaç dakika karışımın kaynamasını bekleyelim ve kaynayan karışımın üzerine oluşturduğumuz muskat rendesini, karabiberi, tuzu da ilave ederek birkaç dakika daha ocakta kısık ateşte kaynatalım. Bu aşamadan sonra Oktay usta beşamel sos tarifi hazırlanmış durumdadır. Sosun üzerine isteğe bağlı olarak fesleğen ekleyebilirsiniz. Fesleğen sosa hem görsellik katacak hem de kokusuyla sosu daha lezzetli kılacaktır.

Afiyet olsun.

Oktay usta beşamel sos kısa bir zaman zarfı içerisinde oluşturabileceğiniz harika lezzetler içerisinde yer almaktadır. Bu lezzet evlerinizde yapmış olduğunuz bütün yemeklerin üzerinde ve yemeklerinizin yanına eşlik edebilir. Oluşturmuş olduğu tat bir hayli lezzetli ve kişileri tadıldığında hayran bırakacak bir tat oluşturacaktır. Yapmış olduğunuz etli yemeklerde, tavuklu yemeklerde, makarnalarınızın üzerinde sos olarak, balık yemeklerinizin üzerine sos olarak ya da yanında tüketilmesi için uygun olan bir tattır.
" } ] }