{ "title": "Napoliten Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/napoliten-sos.jpg", "date": "19.01.2024 17:42:24", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Napoliten sos, birçok insanın severek tükettiği hatta olmazsa olmazlarından olan ve adından da anlaşılacağı gibi bir İtalyan sosu olan bir sostur. En temel maddesi domates olan bu sos enerji ve fayda bakımından oldukça yükseklerde tutulmaktadır. Özellikle soğuk kış aylarında kişilerin vücutlarının ihtiyacı olan bu mükemmel sosun bolca tüketilmesi gerekmektedir. Öyle ki sabahları kahvaltıda bile tüketebileceğini bu sos sizlere oldukça fayda sağlayarak sizlere gün boyu yetecek kadar enerji sağlayabilmektedir. En çok makarnalarda, spagettiler de ve pizzalarda kullanılarak yiyeceklere lezzet katan bu sosu diğer birçok alanda severek kullanabilirsiniz. Özellikle bahçede yetişen domateslerden yapılan ve son derece doğal olan napoliten sos, bu malzemeler ile yapıldığı zaman çok daha lezzetli bir şekilde karşımıza çıkabilmektedir. Bu sosun yapımdan kullanılan fesleğen ya da kekik gibi malzemeler bu sosun ekstra bir tat almasını sağlamaktadır. Napoliten sos yapılışı oldukça kolaydır. Bu nedenle birçok kişi bu sosu hazır olarak almak yerine evlerinde kolay bir şekilde yapabilir. Sizde bu sosu hazır almak yerine evinizde yaparak güvenle tüketebilirsiniz.

Napoliten Sos Malzemeleri
Napoliten Sos Nasıl Yapılır?

Öncelikle işe domateslerimizi yıkayarak başlayalım ve bu domatesleri bir kap içerisine güzel bir şekilde rendeleyelim. Daha sonra bir tencere içerisine malzemelerde bahsettiğimi kadar zeytinyağını koyarak ateşe verelim. (Tüpün orta boy gözü uygundur.) bu işlemin ardından yağ iyice kızarken biz soğanı küçük parçacıklar halinde doğrayarak yağ içerisine ilave edelim ve karıştırarak kavuralım. Ta ki soğanların rengi şeffaf bir renk alana kadar bu işleme devam edelim.

Soğan henüz tam olarak kavrulmadan önce bizler üzerine havan yardımı ile dövdüğümüz sarımsağı ekleyelim. Bu sırada karıştırma işlemini ihmal etmeyelim ve karıştırmaya devam edelim. Soğanların ve diğer malzemelerin için için pişmesi için bu işlemi eksiksiz ve aksatmadan gerçekleştirelim.

Bu işlem tamamlandıktan sonra artık diğer malzemelerimizi sırayla yavaş yavaş koymaya sıra geldi. İlk olarak ayrı bir kaba rendelediğimiz domatesleri bu soğan ve sarımsak içerisine ekleyelim. Damak zevkinize göre istediğiniz kadar tuz, karabiber ve sirke ekleyelim ve ocağın altını kısarak istediğimiz kıvama gelene kadar bu ısıda pişirmeye devam edelim.

Son olarak sosun tamamlanmasına yakın istediğimiz yeşillikleri tarak sosu ocaktan alalım. Artık napoliten sos hazır. En sağlıklı bir saklama şekli olan cam kavanozlarda bu sosumuzu saklayabiliriz.
" } ] }