{ "title": "Meksika Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/meksika-sos.jpg", "date": "21.01.2024 10:14:09", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "
Meksika sosu, Meksika mutfağından gelen ve günümüzde yaygın olarak kullanılan acı domates sosudur. Birçok çeşidi bulunan sosun yapımı kolay ve kullanım alanı geniştir. Ketçap ile benzerliği olmakla birlikte içerisindeki soğan, sarımsak, baharat ve acı yoğunluğu farklı bir tat olmasına kafidir. Türk damak tadına uygun taze ve doğal sebzelerden yapılmış hazır Meksika sosunu marketlerde bulmak mümkün. Pastavilla, Casa Viesta gibi markaların ürünlerinden bulabileceğiniz sos; özellikle makarnalar için pratik bir lezzet. Meksika sosunu evde yapmayı tercih edenler acı ve baharat yoğunluğunu kendilerine göre ayarlayabilirler.

Meksika sosu için gerekli malzemeler
Acılı Meksika sosu nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsağın kabukları soyulup robota atılır. Biraz parçalandıktan sonra domates sosu, salçalar, zeytinyağı ve baharatlar da içine katılıp püre haline getirilir. Çekilen domates sosu bir tavanın içerisine boşaltılır. 1 adet kesme şeker de atılıp ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynayan sosun altı kısılıp 30 dk. Daha pişirilir. Hazırlanan sos makarnalarda, kızartma ve köftelerde kullanılmak üzere 3-4 gün buzdolabında saklanabilir.
" } ] }