Marinara sos, genellikle kızartmalarda, pizza, pasta ve çöreklerin üzerine döküp ya da içine batırılarak yenen bir sos çeşididir.
Marinara sos malzemeleri 6-8 kişilik
4-5 adet domates
1-1,5 orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı su
Hepsinden birer çay kaşığı: Fesleğen, kekik, karabiber, kırmızıbiber, tuz, şeker, kuru maydanoz, kuru nane
1-2 adet isege bağlı tatlı veya acı biber
Marinara Sosun Nasıl Yapılır?
Domateslerin kabuğu soyulup rendeden yahut el blenderından geçirip püre haline getirilir. Soğan ve sarımsağı soyup incecik kıyalım. Biberleri tohumlarını çıkarıp küçük küçük doğrayalım. Zeytinyağını çukur kaba koyup kızdıralım. İçine doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Salçayı, rende domatesi, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, fesleğeni, şekeri, kuru maydanozu ve kuru naneyi ilave edip sosu koyu kıvam alıncaya kadar iyice pişiriniz. 20-30 Dakika kadar pişirin. Sos susuz kalmışsa biraz su ilave edelim. İsteğinize göre spagetti üzerine, pizza üzerine, köfte üzerine ve bazı hamur işleri üzerine döküp yiyebilirsiniz.