{ "title": "Mantı Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/manti-sosu.jpg", "date": "24.01.2024 06:24:40", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Mantı Sosu, mantıyı mantı yapan en önemli unsurdur. Salçalı sos ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih edilen mantı sosudur. Sizde vereceğimiz sos tarifi ile usta şeflerin hazırladığı lezzette bir mantı sosu hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Salçalı Mantı Sosu Malzemeleri
Salçalı Mantı Sosu Nasıl Yapılır?

Yağ tavasının içine yarım çay bardağı sıvı yağı atıp, bir miktar kızartıyoruz. Burada önemli olan yağın sıcaklık ayarını iyi tutturmaktır. Yağ çok fazla kızarır ise salçanın yanmasına neden olur, az kızarırsa salçanın kokusunda istenilen aromayı bulamayız. Kızaran yağın üzerine salçayı atıp, hızlı hareketlerle yağın içinde salçayı çeviriyoruz. Bu şekilde 1-2 dakika salçayı yağda kavuruyoruz. Daha sonra üzerine nane ile pul biberi ekliyoruz. Son olarak da mantıyı haşlamış olduğumuz sudan yarım çay bardağı kadar alıp, salçanın üzerine ilave ediyoruz. Salça suyun içinde tamamen çözülsün diye hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Hazır olan mantı sosunu mantının üzerine dökülen sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Tereyağlı Mantı Sosu

Genellikle mantıyı yoğurtlu sevmeyenlerin tercih ettiği bir mantı sosudur. Yoğurtlu mantının aksine, mantı sıcak iken mantının üzerine dökülür. Birçok kişi mantıyı yoğurttan ayrı düşünemez ama, ılık mantının üzerine dökülen tereyağının bambaşka bir tadı vardır. Mantıyı bir de tereyağı sosu ile yapmayı deneyin. Çok beğeneceksiniz. Kolay gelsin.

Tereyağlı Mantı Sosu Malzemeleri
Tereyağı, yağ tavasına atılır ve orta ateşte, köpürüp, köpüğü tekrar sönünceye kadar kızartılır. Üzerine pul biber serpiştirilir. Sıcak iken, mantının üzerine dökülür.

Afiyet olsun.

Not: Salçalı sos sevmeyenler, tereyağlı sosu, yoğurtlu mantının üzerine sos olarak kullanabilirler. Çok lezzetli olur. Denenmiştir.
" } ] }