{ "title": "Makarna Sosları", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/makarna-soslari(1).jpg", "date": "23.01.2024 03:39:02", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Makarna sosları, makarna pratik yapımı ile özellikle çalışan bayanların, öğrencilerin ya da yemek yapma ile pek arası olmayan kişilerin çok fazla tercih ettiği bir yemek çeşididir. Makarna pek çok şekilde hazırlanarak servise sunulabilir. Makarnaya lezzet katan elbette hazırlanan soslardır. Makarna sosları birçok şekilde hazırlanarak makarna ile buluşturulabilmekte ve makarnaya mükemmel bir lezzet katabilmektedir. Makarna sosları, yoğurt, kıyma, domates, sebze gibi pek çok ürün kullanılarak hazırlanabilir. Yazımızın devamında makarnayı lezzetlendirecek farklı sos tariflerine ulaşabilirsiniz.

Makarna İçin Yoğurt Sosu Malzemeleri
Makarna İçin Yoğurt Sosu Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içine süzme yoğurt ilave edilerek, üzerine dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış dereotu, sıvıyağ, karabiber ve tuz eklenir. Malzemelerin hepsi pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Akışkan bir kıvam elde edebilmek için malzemelere azar azar su eklenir. Yoğurtlu makarna sosu hazır.

Afiyet olsun.

Beyaz Peynirli Makarna Sosu Malzemeleri
Beyaz Peynirli Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Uygun bir kâsenin içine beyaz peynir ufalanır. Üzerine diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Makarna haşlanıp süzüldükten sonra servis tabağına boşaltılır. Hazırlanan sos makarna ile karıştırılarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Kıymalı Makarna Sosu Malzemeleri
Kıymalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Tereyağı orta boy bir tavaya alınarak eritilir. Kuru soğan ve sarımsağın kabukları soyularak ince ince doğranır. Doğranan malzemeler eriyen yağa eklenerek kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine rendelenmiş havuç, kereviz ve defne yaprağı eklenip karıştırılır. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ila edilerek kıyma kavrulana kadar pişirilir. Kıyma piştikten sonra domates salçası ve 2 su bardağı su eklenip kısık ocakta yarım saat kadar pişirilir. Sos ocaktan alındıktan sonra içindeki defne yaprağı çıkarılır. Kıymalı makarna sosu direkt haşlanmış makarnaya eklenebileceği gibi servis anında makarnanın üzerine de eklenerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Acılı Makarna Sosu Malzemeleri
Acılı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Margarin uygun bir tavaya alınarak orta hararetli ocakta eritilir. Kuru soğanın kabukları soyularak rendelenir. Rendelenen soğan eriyen yağa ilave edilir. 2 diş sarımsak yine rendeden geçirilip soğanın üzerine eklenir. Kavrulan malzemelerin üzerine kırmızı pul biber ve tuz eklenerek 10 dakika kadar pişirilir. Kabağın kabukları kazınarak küp-küp doğranır. Doğranan kabak pişen malzemelere ilave edilir ve tavanın kabağı kapatılarak kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Domates püresi çukur bir kâseye alınarak üzerine biber salçası ve yarım su bardağı su eklenir. Malzemeler karıştırılarak pişen malzemelerin üzerine eklenir. 5 dakika kadar daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. Eğer sos çok sulu olmuşsa tavanın kapağı açılarak 5 dakika kadar suyunu çekmesi için pişirilebilir.

Kullanılacak makarna kaynar suda haşlandıktan sonra makarna soğuk suya tutulmadan süzgeçten geçirilir. Süzülen makarna servis tabağına alınarak hazırlanan acı sos makarnanın üzerine sıcak olacak şekilde dökülür.

Afiyet olsun.
" } ] }