{ "title": "Limon Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/limon-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 15:08:54", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Limon sosu, çoğu salata, kek ve yemeklerde sıkça kullanılan soslardan biridir. Limon sosu özellikle balık yemeklerinde ve salatalarda sıkça kullanılmaktadır. Limon isteğe göre yarı yarıya su ile karıştırılabileceği gibi sadece limon kullanılarak da hazırlanabilir.

Limon Sos Tarifi (Sütlü Tatlı, Kek ya da Pasta İçin)
Limon Sosu Nasıl Yapılır?

Limon suyu, limon kabuğu rendesi, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ufak bir tencereye alınarak karıştırılır. Karışan malzemeler kısık ocağa alınarak kaynayana kadar devamlı karıştırılır. Kaynayan karışımın altı kapatılarak üzerine tereyağı eklenir. Tereyağı eriyene kadar yine karıştırılır. Hazırlanan sos sütlü tatlı, kek ya da herhangi bir pastanın üzerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Limon Sosu (Balık İçin)
Limon Sosu Nasıl Yapılır?

Dereotu olabildiğince ince kıyılarak çukur bir kabın içine alınır. Üzerine baharatlar, sıvıyağ, limon suyu ve tuz eklenerek karıştırılır. Balık yemekleri için limon sosu hazır.
" } ] }