{ "title": "Köri Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/kori-sosu.jpg", "date": "20.01.2024 15:13:10", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "Köri sosu, Hindistan mutfağına özgü bir sostur ve ızgara yaptığınız zaman ya da etli bonfile yaptığınızda üzerine köri sosunu sıcak veya soğuk döktüğünüzde yemeğe ayrı bir tat gelecektir. Son yıllarda en çok tercih edilen bir sos haline gelmiştir. Ayrıca köri sosunu tavuklu yemeklere çok yakışan bir sostur. Adeta yemeğinizin lezzetini getirecek bir sostur.

Köri sosunu yapmak için malzemeleri
Köri sosu nasıl yapılır?

Tenceremizi hazırlayıp sosumuzu yapmak için küçükçe doğradığımız doğranmış sebzeleri kavuruyoruz. Ondan sonra karanfil, kekik, muskat, Hindistan cevizi rendesi, tuz, elma ve maydanozu koyuyoruz. Birkaç dakika sonra dana eti ve kemiklerinden yaptığımız beyaz sosu velaute de veau ekliyoruz ve kısık ateşte 25-30 dakika pişiriyoruz. Sonrasında süzgeçten geçiriyoruz. Sosu isterseniz rondodan geçirin ki taneler kalmasın. Sosu tekrar ocağa alıp limon suyu ekliyoruz. Ardından yavaşça kremayı koyuyoruz. Sosu çabuk kullanmanızı öneririm çünkü her şeyi taze kullanmak önemlidir. Bu sosu yumurtalarda, tavukla yaptığınız yemeklerde ya da ızgaralarda sos olarak kullanınız veya koyun keçi, dana ve diğer et çeşitlerinde kullanabilirsiniz sizin damak zevkinize kalmış afiyet olsun.
" } ] }