{ "title": "Köri Soslu Tavuk", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/kori-soslu-tavuk-1325.jpg", "date": "20.01.2024 16:22:02", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Köri soslu tavuk Doğu ve Güneydoğu Asya mutfağından çıkıp bütün dünyaya mal olmuş bir yemektir. Fakat bu sosu hazırlarken kullanılan baharat en çok Hindistan'da üretilmekte ve tüketilmektedir. Köri soslu tavuk Hindistan'dan sonra Hint nüfusunun yoğun olduğu Malezya, Çin, İngiltere ve ABD'de de sıkça tüketilir. Körinin, baharat olarak Türk damak tadına uyumlu olduğu söylenemez. Kullanımı ise genellikle tavuk etiyle beraber olur. Hint mutfağı olan restoranlarda daha çeşitli kullanımları da olmasına rağmen köri soslu tavuk en çok tercih edilen Hint yemeklerinden birisidir. Köri sosu tavuğa güzel bir renk, tat, koku ve aroma katar. Tavuğu daha önceden köriyle terbiye edebileceğiniz gibi, pişirme sırasında da kullanabilirsiniz. Evde bu yemeği kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Malzeme listesi oldukça kısa ve malzemeler çok ucuzdur. Ayrıca hemen her yerde bulabileceğiniz bu malzemeler ile köri soslu tavuk hazırlamak çok kısa sürer. Tavuk sevenler için alternatif bir lezzet olan köri soslu tavuk malzeme listesi ve tarif şu şekildedir:

Köri Soslu Tavuk Malzemeleri
Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk kuşbaşı şeklinde doğranır ve sıvı yağ ile tavada sote yapılır. Başka bir tava veya tencerede tereyağı eritilir. Un eklenir ve biraz kavrulur. Ardından ılık süt ve diğer malzemeler eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır. Yoğun bir kıvama ulaştığında tavuk parçaları eklenir ve biraz daha piştikten sonra (Ortalama 10 dakika) dinlendirilir ve tercihen pirinç pilavı ile servis edilir.
" } ] }