{ "title": "Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/kirmizi-biberli-kahvaltilik-sos.jpg", "date": "20.01.2024 17:49:15", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kırmızı biberli kahvaltılık sos, adı üzerinde tam kahvaltıya yakışan lezzetli bir sostur. Yaz döneminde kırmızı biberin ucuz olduğu zamanda her zaman yapmanızı tavsiye ederiz. Yanında kaşar peyniri, beyaz peynir ile çok güzel uyum sağlıyor. Kahvaltıda her zaman farklı yiyecekler ararız. Hep aynı besinleri yemek bir yerden sonra sıkıcı gelebilir. Bu sosla kahvaltı sofralarını renklendirebilirsiniz. Bu türdeki sosları hazır olarak bulsanız bile, sizin yaptığınız lezzeti vermeyecektir. İçine katkı maddeleri konduğundan, çok sağlıklı olduğunu da söyleyemeyiz. Bu nedenle evde hazırlamanızı öneriyoruz. Zaten bir kere bu sosu yeseniz vazgeçemeyeceğinizi anlarsınız. Şimdi birlikte kışında tüketebileceğiniz bu lezzetli kahvaltılık sosu hazırlayalım.

Kırmızı biberli kahvaltılık sos için gerekli malzemeler
Kırmızı biberli kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Bunların her birinin üzerine bıçakla 1-2 delik açın. Bu arada fırınınızı 200 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Kırmızı biberleri fırın tepsisine koyarak, kızmış fırına atın. Burada yaklaşık yarım saat kadar biberleri közleyin. Daha sonra biberlerin soğumasını bekleyerek, kabuklarını ayıklayın, içindeki çekirdeklerini çıkarın. Bunları derin bir tencerenin içine koyun. Tencereye yıkanmış ve dörde bölünen domatesleri ilave edin. Bunların hepsini robottan geçirin. Yeniden bunları tencereye koyarak, ocağın üzerinde suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye başlayın.

Malzeme suyunu çekince içine rendelenmiş sarımsakları ve baharatları ilave edin. Dereotu ve maydanozu ince kıyarak bunu da tencereye koyun. Damak tadınıza uygun şekilde tuzunu, zeytinyağını ve sirkeyi koyarak, bütün malzemeyi iyice karıştırın. Ocağı kapatarak, kırmızı biberli kahvaltılık sosu kavanozlara doldurun. Kapaklarını kapattıktan sonra ters çevirerek, vakumlanmalarını sağlayın. Tavsiyemiz küçük boyda kavanozları kullanmanızdır. Bu şekilde kapakları açılmadığında sos daha uzun süre dayanacaktır. Arzu ederseniz kırmızı biberli kahvaltılık sosun içine tüketeceğiniz zaman dövülmüş iç ceviz koyabilirsiniz. Kahvaltılarınızda severek yiyeceğiniz bu sosu yazdan bolca hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }