{ "title": "Kanat Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/kanat-sosu.jpg", "date": "20.01.2024 07:10:25", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Kanat sosu, tavuk kanadını ızgarada pişirmek için, çok fazla farklı terbiye sosları kullanılır. Bu sosların farklı meydana gelmesinin sebebi, sosta kullanılan malzemelerin seçimi ve oranlarıyla alakalıdır. Esasında sosta kullanılan malzemeler aynıdır; değişkenlik yoğurt, süt, sıvı/akışkan yağ, salça, soğan benzeri malzemelerin tercihleri ile ilişkili olmasıdır. Tavuk kanadını terbiye ederken 2 detay mühimdir. Birincisi, kanadın sos içinde buzdolabına konularak bir zaman bekletilmesi. İkinci ise tavuk kanat ve tavuk kanat kökünü sosa yatırmadan önce \"sosu içerisine çekebilmesi amaçlı \" çatalın sivri ucu ile arkalı önlü delinmesi çok fazla olarak mühimdir. Bu detayı çok fazla birey bilmez, biliyorsa da söylemez, işte işin sırrı buradadır. Kanat derisi yağlı ve geçirgen olmadığından çokça sıvı/akışkan yağ kullanmak gereksizdir.